![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że temat był wałkowany tyle razy ile jest to możliwe, ale już sam nie wiem co jest nie tak.
Przeniosłem dane z jednego serwera na drugi i wszystkie dane zaimportowały mi się w sposób prawidłowy z polskimi znakami. Jednak przy wyświetlaniu danych zamiast polskich znaków są krzaki. Ja już nie daje rady, będę wdzięczny za pomoc. Konfiguracja nowego serwera(WebServ) httpd.conf
php.ini
my.ini
phpmyadmin System kodowania znaków: UTF-8 Unicode System porównywań dla połączeń: utf8_unicode_ci baza i tabele są w latin2_general_ci Strona jest charset=ISO-8859-2 Proszę o pomoc. Co trzeba zmienić |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to proste. wszędzie musisz mieć tą samą stronę kodową.
albo ISO-8859-2 (to samo co Latin2) albo UTF-8 nie może być część tak, część tak. wszędzie oznacza zaróno ustawienia bazy/danych/tabeli/kolumny danych jak i serwera PHP, kodowania kryptów PHP, nagłówków HTMP, inkludowanych plików... jeżeli nie możesz zapewnić takiej spójności - np. baza danych nie jest twoja... musisz wtedy jawnie dokonywać w kodzie PHP konwersji strony kodowej wszystkich danych wyciągąnych z bazy to strony której będzie używać przeglądarka... powodzenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:50 |