![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki kod do zapisywania emaili do bazy z opziomu strony.
problem polega na tym ze gdy adres jest poprawny to wpisuje go do bazy ale chcialbym zeby jednocześnie czyściło się pole input. Zrobić jakiś warunek na tym albo pętle? |
|
|
![]() |
--mysz0n-- |
![]()
|
Goście ![]() |
rozumiem ze pole input ma wartość $email
a jakbys po poprawnym dodaniu robił $email =' '; wtedy przy przeładowniu strony zmienna była pusta i w miejscu value zapakowałoby sie NIC ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie nie działa....wstawiałem to w każdy możliwy fragment i klops :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień miejscami bloki kodu. Zacznij od warunku sprawdzącego+zapis do bazy, zerowanie zmiennej, formularz.
|
|
|
![]()
|
|
a moglbys mi to na tym moim kodzie pokazac jak to widzisz?
bo probowalem tak zrobic i dalej to samo :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobiłem trochę Twój kod. Wypróbuj.
|
|
|
![]()
|
|
super
![]() gdy jest zly email to zostawia go w inpucie a gdy jest ok to znika ![]() Ten post edytował kalafoon 7.12.2007, 09:38:28 |
|
|
![]()
|
|
Możesz to rozwiązać na kilka sposobów:
- wykonywać dodatkowe zapytanie do bazy i sprawdzać czy pole o danej wartości już istnieje w tabeli, jeśli tak to nie wykonywać zapisu - w action formularza wskazać inny plik, w którym wykonujesz zapis i wracasz po nim na stronę z formularzem (trochę więcej roboty z obsługą błędów i przekazywaniem zmiennych formularza z powrotem do niego) - zastosować dodatkową zmienną opartą na sesjach; ustawiać ją po zapisie do bazy, a przed zapisem sprawdzać czy jest ustawiona |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:52 |