![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam nadzieje ze ktos mi tu pomoze. Moje pytanie dotyczy "chyba" dosc prostej rzeczy. Mam podpietego jquery do moje projektu. Podczas wywowania AJAX'owe zapytanie zwraca pliczek HTML (akcja struts2) a nastepnie wstrzykuje ta odpowiedz do odpowiedniego div'a. Wszystko fajnie ale jak moge odwolywac sie teraz do elementow tego nowo zaladowanego bloku HTML? Chodzi mi o to ze w tym wskrzyknietym bloku html jest przycisk do ktorego tez chce sie dostac a niestety nie moge. Wklejam moj kod: CODE $(document).ready( function(element){ $().ajaxStart(function() { $("#loading").show(); }); $().ajaxStop(function() { $("#loading").hide(); }); $("#add_task").click(function() { //add task to project $.ajax({ type: "GET", url: "addTaskToProject.html", data: "taskId=" + getId("addTask"), dataType: "text", success: function(data) { $("#tasks").html(data); } }); }); $("p#test").click(function() { alert("ffffffffffffffffffffff"); }); function getId(parent) { var id = $("#"+parent+" #task_id").val(); return id; } }); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj coś chyba kłamiesz. wstrzyknięty kod znajduje się tak samo w drzewie DOM jak i pozostałe statycznie ładowane elementy co oznacza że jest do nich identyczny dostęp
nadaj przyciskowi np jakies unikalne_ID i spróbuj za pomocą $("#unikalne_ID").xxxx dobrać się do niego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie klamie. Niestety nie wiem czemu nie mozna sie dostac do tych elementow. Znalazlem takie cos jak livequery - plugin ktory w "magiczny sposob" daje odstep do elementow zwroconych AJAX'em
"Live Query (formerly Behavior) utilizes the power of jQuery selectors by binding events or firing callbacks for matched elements auto-magically, even after the page has been loaded and the DOM updated." http://jquery.com/plugins/project/livequery Faktycznie to cos dziala. Ten post edytował dual 3.12.2007, 17:27:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego opisu raczej wynika że to automagicznie dodaje eventy itp do obiektów doładowanych via AJAX a nie że daje dostęp do DOM
dostęp do DOM masz - powtórze to jeszcze raz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:48 |