![]() |
![]() |
-verno- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam!
mam taki problem. robie stronke przy pomocy php. wszystko jest teoretycznie ok, z tym że wyrzuca mi błąd taki błąd: Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\WebServ\httpd\!\index.php on line 86 co ważne 86 linia jest ostatnią w moim kodzie (tzn. "</HTML>"). wcześniej wszystko grało, dopóki nie wrzuciłem kodu w php. błędy, które miałem w kodzie z php popoprawiałem i niby wszystko jest ok... ale wyrzuca mi właśnie powyższy błąd. nie mam pojęcia o co chodzi, gdyz zaczynam z robieniem stronek. jeśli mógłby mi ktoś pomóc. moglbym podeslac nawet na maila cały kod, jesli to konieczne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie pokazałeś kodu więc będę zgadywał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) nie zamknąłeś "?>"
|
|
|
-verno- |
![]()
|
Goście ![]() |
to moze w ten sposob...
<TABLE BGCOLOR='BLACK' BORDER='0' BORDERCOLOR='BLACK' WIDTH='750' ALIGN='CENTER'> <!-- stopka --> <TR> <TD HEIGHT='20' WIDTH='750' ALIGN='right'> <DIV CLASS='podk'> ... </DIV> </TD> </TR> </TABLE> </BODY> </HTML> to jest koncowka kodu. co ciekawe po probach modyfikacji w pspad lub nawet w notatniku pokazuje ten błąd w linijce pod "</HTML>". tzn </HTML> jest w linijce nr 86, a pokazuje blad w 87, której nie ma! |
|
|
-verno- |
![]()
|
Goście ![]() |
zeby bylo szybciej moge podeslac na maila, zebys looknal w caly kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Poprawiłem temat, na przyszłość zapoznaj się z regulaminem przed rozpoczęciem tematu!
2. Taki błąd najczęściej oznacza, że gdzieś wcześniej nie zamknąłeś klamry (lub dałeś ich więcej niż trzeba), sprawdź to. |
|
|
-verno- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok, sory za zamieszanie.
odnalazlem błąd. faktycznie w kodzie był o jedeny cudzysłow za duzo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |