![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam taki kod: Chce aby wraz z rozciaganiem sie w wysokosci div tresc również rozciągał się rodzic div strona. Próbowałem ustawić dla obu div'ow: height: auto; Lecz to nic nie pomogło. -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pokaż style przypisane do tych div'ów. coś w nich namieszałeś, bo bez żadnych styli te div'y powinny zachowywać się dokładnie tak jak chcesz - tzn. wysokość strony powinna zalezeć od rozmiarów tresci...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli napisze kod bez określania pozycji jest ok ale mi potrzebna jest własnie ta możliwość. -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie da się tak zrobić, jak próbujesz - elementy pozycjonowane absolutnie nie wpływają na obliczanie rozmiarów rodzica - chyba logicze - inaczej nigdy nie mógłbyś przesunąć tego elementu poza ramy rodzica - bo ten zawsze odpowiednio by się "rozciągnął"...
opisz lepiej dokładnie jaki efekt w tym pozycjonowaniu chcesz uzyskać, a może uda się znaleźć jakieś inne rozwiązanie... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Ok, zrezygnowałem całkowicie z używania "position", które potrzebne było mi do użycia "display: inline" - co zamienilem na float.
-------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam ten sam problem a muszę mieć position - relative,absolute bo chce, aby w pewnych przypadkach treść chowała się nieco za kontener, ale zarazem rozciągała go na wysokość... Obszedł ktoś ten problem?
-------------------- - WWW.GETICA.PL - strony WWW, logotypy, ilustracje - ZAPRASZAMY!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam ten sam problem a muszę mieć position - relative,absolute bo chce, aby w pewnych przypadkach treść chowała się nieco za kontener, ale zarazem rozciągała go na wysokość... Obszedł ktoś ten problem? Tak jak już wspominał nevt pozycja absolutna nie ma wpływu obliczanie rozmiarów rodzica i tego naprawdę nie da się obejść jedynie co możesz zastosować to float. P.S: Nie możesz nadać DIVowi rodzicowi overflow: hidden a dziecku nadać np.: margin-top: -10px; ? Oczywiście w pewnych przypadkach ![]() Ten post edytował Vercio 16.07.2010, 17:26:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale relative z dodatkowymi parametrami to też przesunięcie o.0 - źle tutaj zadajecie pytanie i nie dajecie stron live z dokładnym opisem gdzie co i jak - akurat przy pozycjonowaniu jedno zależy od drugiego - inna sprawa, że najczęściej relative daje się bez innych argumentów dla uzyskania innego efektu jako kontener pośredni...
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:03 |