![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
mam gdzies bvlad w tym skropcie prosze pomozcie mi nie moge tego znajsc ;/
Kod $zapytanie="SELECT * FROM `finanse`";
$wykonaj=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $login=$wiersz['login']; $zapytanie="SELECT * FROM `sponsorzy` WHERE `login`='$login'"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $sponsorzy=$wiersz['wartosc']; } $zapytanie="UPDATE `finanse` SET `wplywy sponsorzy` = '$sponsorzy' WHERE `login` = `$login`"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie); } -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro stosujesz mysql_fetch_array() to nie odwołuj się do pól po nazwach tylko po indeksach.
Zmień na mysql_fetch_assoc() i powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
nie rozumiem o co ci chodzi za bardzo ale zrobilem tak jak mowiles i nici z tego gdybys mogl tak przerobic ten skrypt tak jak powinien byc jezeli zamiast nazw maja byc indeksy to wstaw tam odpowiedznie liczby ja potem przerobie je pod strukture w mojej bazie
wczesniej jeszcze tak zrobilem ze przy zapytaniu gdzie podmieniam dane w bazie dalem zeby mi wydrukowala blad jeli jes jakis czyli mysql_error i wydrukowalo mi cos takiego Nieznana kolumna 'jawka7' w where clause Ten post edytował jawka7 25.11.2007, 17:11:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro stosujesz mysql_fetch_array() to nie odwołuj się do pól po nazwach tylko po indeksach. Przy mysql_fetch_array() możesz sie odwoływać równie dobrze do pól po indeksach jak i po nazwach, działa.Zmień na mysql_fetch_assoc() i powinno działać. A co do tego błedu: "Nieznana kolumna 'jawka7' w where clause" to pewnie chodzi o błąd w tym zapytaniu:
Chodzi o to że nie można wartości wrzucać w takie ciapki jak nazwy kolumn czyli o takie [`]. Ten post edytował krowal 25.11.2007, 17:37:22 -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
kurde wiedzialem o tym ale juz poprawilem noi i tak nadal jest blad teraz w tym zapytaniu gdzie sie do finansow odwoluje
teraz moj skrypt wyglada tak Kod $zapytanie="SELECT * FROM `finanse`"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) // dokladnie w tym miejscu przypada 16 linia { $login=$wiersz['login']; $zapytanie="SELECT * FROM `sponsorzy` WHERE `login`='$login'"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); while($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $sponsorzy=$wiersz['wartosc']; } $zapytanie="UPDATE `finanse` SET `wplywy sponsorzy` = '$sponsorzy' WHERE `login` = '$login'"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); } i wyswietla mi taki blad: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\program files\easyphp1-8\www\socgame\administracja\tygodniowe\piatek\aktualizacja.php on line 16 oprocz tego juz aktualizuje mi w bazie ale tylko jeden rekord a ja chce zeby w bazie od finansow aktoalizowalo mi wszystkie rokordy prosze ponownie o pomoc naprawde zalezy mi na tym a ja nie moge znajs zadnego sposobu na to zeby to naprawic... ;/;/;/;/ Ten post edytował jawka7 25.11.2007, 18:06:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może używać różnych nazw dla zmiennych z wynikami zapytania. Być może jest tak, że zmienna $wykonaj z końca pętli przesłania Ci tą, której używasz w 16 linii.
|
|
|
![]()
|
|
nie pomaga ;/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co dokładnie wypluwa Ci php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
kurcze ale ze mnie kretyn poprosty w petli zastaosowalem zapytanie o tej samiej nazwie zmiennej i po zrobienu pierwszej petli wrzucalo mi nie to zapytanie ale dzieki za wszystko ;]
a i dzieki kocurro za twoj skrypt bardzo mnie zaciekawil napewno skorzystam.. taki maly problem niby aq czlowiek sie gubio dzieki wszystkim za wszystko... pozdrawiam ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 07:08 |