![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przejrzałem posty dotyczące pobierania danych z XML za pomocą DOM ale problem w tym, że nie wiem jak zacząć.
Mam prosty plik XML
I jak teraz skonstruować pętlę, która pobierze kolejne dane z offer ? Może pytanie banalne, ale nie umiem tego ugryźć, proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak?
![]()
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyskakuje ->
Warning: domdocument() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/dealer/main/pkg/strona/web/html/scripts/XML/xml_read.php on line 3 Fatal error: Call to undefined method: domdocument->load() in /home/dealer/main/pkg/strona/web/html/scripts/XML/xml_read.php on line 4 Ja mam PHP 4.4.7 Ten post edytował Civil 23.11.2007, 17:47:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam PHP5 skorzystaj ze starszego rozszerzenia DOM XML
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Oki - jest tam taki skrypcik:
I w jaki sposób go przerobić do mojego zastosowania? |
|
|
![]()
|
|
Jak go przerobić? Na pewno trzeba to zrobić dobrze. Pofatyguj się sam, zdobyte w ten sposób doświadczenie na pewno Ci się przyda. Nie oczekuj rozwiązań podawanych na tacy, ponieważ w ten sposób nigdy nie zostaniesz dobrym programistą.
Pozdrawiam i życzę więcej wytrwałości -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
![]()
|
|
Tak - tylko pierwszy raz się spotykam z tą biblioteką i programowaniem obiektowym w php - do tej pory radziłem sobie bez obiektów,
Stąd nie mam pojęcia jak to ugryźć a manual niestety jest bardzo rozbudowany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:31 |