![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem, czy to dobry dział ale... ale juz mówię w czym problem.. tworzę formularz w swishu z plikiem contact.php I nie wiedząc dlaczego dostaję pustego maila.. Mój kod źródłowy .php wygląda następująco: Kod <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /> <meta name="author" content="[ Autor dokumentu ]" /> <meta name="description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="generator" content="EdHTML" /> <title>[ Tytul dokumentu ]</title> </head> <body> <?php $name = stripslashes($nameVar); $email = stripslashes($emailVar); $subject1= stripslashes($subjectVar); $telephone=striplashes($telephoneVar); $message = stripslashes($msgVar); $rec_email = "admin@k3y.pl"; $subject = "Mail ze strony Rotronika"; $msg_body = "<html><head><meta http-equiv=\"Content-type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\" /></head><body>"; $msg_body = "<font face=\"Verdana\" size=\"2\">"; $msg_body .= "<i>Wiadomość z: <a href=\"$SERVER_NAME\">$SERVER_NAME</a></i><br>"; $msg_body .= "<hr width=\"100%\" size=\"1\" color=\"#333333\"><br>"; $msg_body .= "<b>Podpis:</b> $name<br>"; $msg_body .= "<b>E-Mail:</b> <a href=\"mailto:$email\">$email</a><br>"; $msg_body .= "<b>Telefon:</b> $telephone<br>"; $msg_body .= "<b>Temat:</b> $subject1<br>"; $msg_body .= $message."<br>"; $msg_body .= "<hr width=\"100%\" size=\"1\" color=\"#333333\"><br>"; $msg_body .= "<br><br>"; $msg_body .= "<i>Doadatkowe informacje o nadawcy:</i><br>"; $msg_body .= "<hr width=\"100%\" size=\"1\" color=\"#333333\"><br>"; $msg_body .= "<b>Adres IP:</b> $REMOTE_ADDR<br>"; $HostName = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); $msg_body .= "<b>Nazwa hosta:</b> $HostName<br>"; $msg_body .= "<b>Agent HTTP:</b> $HTTP_USER_AGENT<br>"; $msg_body .= "<hr width=\"100%\" size=\"1\" color=\"#333333\"><br>"; $msg_body .= "</font></body></html>"; $header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n"; $header_info .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8\r\n"; $header_info .= "From: ".$name." <".$email.">"; mail($rec_email, $subject, $msg_body, $header_info); echo "&errormessage=Dziekujemy! Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!&"; ?> </body></html> Pomimo iż formularz został w całości wypełniony to otrzymuję maila takiego jakby nie były wypełnione pola (pomimo tego iż są..) Czy drodzy fachowcy widzicie gdzies błąd w kodzie? pozdrawiam Michał |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
michał - czy michała ?
tak czy inaczej - ładna jesteś chłopcze ![]() poz tym... jezeli dane pochodza z formularza, to nie:
a:
pozdrawiam -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo jestem pod wrazeniem!
Dziekuje za ekspresowa odpowiedz ![]() Michał Michał ... ale moge byc Michalina ;-) Avatar z neta - swoja droga fajna dziewczynka ![]() Zaraz sprawdze i dam znac czy jest si! Pozdrawiam serdecznie rozumiem, ze reszta jest ok? Teraz maile wogole nei dochodza.. hmm Co moze byc zle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jutro Ci napisze jak ja byn to zrobił...
|
|
|
![]()
|
|
Ok LION dziekuje serdecznie
![]() W takim razie czekam na info Pozdrawiam i zycze dobrej nocy :-) PS. chyba, ze jestes w stanie mniej wiecej napisac? Bede dozgodnnnie wdzieczny :-) Ten post edytował k3y 23.11.2007, 00:05:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja widzę kilka literówek:
na
następnie
na
I tak jak napisał nevt zmienne pobieraj np $_POST['nameVar'] -------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
serdecznie dziekuje za odpowiedz. Pozmieniam i dam znać co udąło mi się wykombinowac.. Znając zycie - beda nastepne problemy... ![]() Ale bede pisał na bieżąco ![]() Pozdrawiam serdecznie i dziekuje! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:00 |