![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę zbudowaną tak, że treść mam w pliku php, do którego mam includowane pliki nagłówka i stopki, czyli to co ma być przed i po tekście. Teraz chodzi mi o statystyki. Mam do nich dwa kody: na stronę główną i podstony. Chciałbym umieścić skrypt w stopce, który sprawdza, czy plik w któryj jesteśmy do index. Jeśli tak dodaje on kod statystyk do strony głównej, w przeciwnym razie do podstron. Można to zrobić? Jak? (Wiem, że mógłbym dodawać statystyki ręcznie, jednak takie rozwiązanie jest wygodniejsze jeżeli chciałbym np. zmienić statystki na całeś stronie.)
Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SERVER ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś pokombinowałem, teraz ten kod dodaję to stopki:
Tylko jak poderjzę źródło to mam to:
Znając moje szczęsćie to nie ma gdzieś ', ; albo czegoś innego... Dlaczego tak sie dzieje? Co mam poprawić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast cudzysłowiów użyj apostrofa. Będzie wszystko dobrze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Pzdr (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zamiast cudzysłowiów użyj apostrofa. Będzie wszystko dobrze winksmiley.jpg
Pzdr tongue.gif Niestety... w jego skrypcie są i cudzysłowia i apostrofy
tylko nie wiem czemu przy definiowaniu zmiennych zmienna jest pusta gdy używam heradoc(<<<) ale takie coś "działa" |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie. Dałem kody do apostrofów i "pouciekałem" od nich w kodzie. Teraz wszystko działa. Użyłem $_SERVER['PHP_SELF'].
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:42 |