![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Proszę o ocenę kodu i grafiki strony www.innyportal.cba.pl/ip w miejscach box lewy/prawy będą jeszcze wyniki Lotto i kalendarzyk z możliwością edytowania notatek, ew. reklama
Ten post edytował firex 4.11.2007, 23:21:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie. co do kodu - to juz lepiej - chociaz tez rewelacji nie ma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem gorzej niż tragedia. Tak strony były robione 10 lat temu. Brzydka grafika, szare kolory i wszystko źle dobrane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Trochę inny portal..." - no tak, jakby nie patrzeć to racja.
No dobra nic innego nie znalazłem do czego by się przyczepić. Zainstaluj sobie jakiś program graficzny, np. gimp bo jest tani i wolny i pobaw się trochę. To na prawdę będzie dobry krok w Twojej karierze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat Zainstaluj sobie jakiś program graficzny, np. gimp 4 laye już zrobiłem w gimpie...Cytat powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie w XIX wieku nie wiedzieli co to design...Cytat i wszystko źle dobrane. ludzie na tym forum są.... inni. Najłatwiej powiedzieć, że jest wszystko źle, ale prosiłbym o wyszczególnienie ("-", "+") wad/zalet, bo naprawdę to mi pomoże. Będę wiedział jakich błędów NIE MOGĘ popełniać w przyszłości...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gimp bo jest tani Darmowy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat ludzie na tym forum są.... inni Takie uwagi, zatrzymaj dla siebie. Co do + i -. Plusów nie ma, a reszta to minusy. |
|
|
![]()
|
|
a nie może ktoś po prostu uzasadnić DLACZEGO?
dlaczego top się nie podoba, co jest nie tak z menu, co macie do stopki, tło też się nie podoba..., co jest źle z kolorami - co poradzicie, ........? Cytat Takie uwagi, zatrzymaj dla siebie. każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopie, gdzie tu jest top?? Przecież to jest jakiś straszny gradient (albo nawet nie, może to pędzlami robiłeś - nieważne).
Najeżdżam na :Wstecz | Indeks haseł | Odśwież | Mapa serwisu | Dalej, ukazuje mi się podświetlenie. Nic bym do tego nie miał, jeśli nie byłby to taki kolor oraz jeśli by mi się to nie rozjeżdżało (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Plusy i minusy: Nie ma co pisać, bo wiele rzeczy jest na minusie. Pozdrawiam P.S Zmień też czcionkę. Ten post edytował Eron 5.11.2007, 18:15:38 |
|
|
![]()
|
|
a teraz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wszystko zostało już powiedziane. Lepiej wywal to w diabły i na spokojnie zacznij od początku.
PS: może zleć to jakiemuś grafikowi? |
|
|
![]()
|
|
nie, gdyż dążę do nauki grafiki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To dąż dalej, ale długa droga przed Tobą. Obsługi programu graficznego można się nauczyć, natomiast "smaku" już nie bardzo.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Obsługi programu graficznego można się nauczyć nie o tym mówię. mówię o "nauczeniu" grafiki, tzn. tworzyć laye, designy... BTW. Dlaczego forum mnie ciągle wylogowuje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Darmowy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kurcze, szybko pisałem i nie zwróciłem uwagi. Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam. Powracając do topicu Pana @firex to nie rozumiem Pana oburzenia. Przecież i tak wie Pan doskonale, ze strona jest na niskim poziomie i nie wiem dlaczego kłóci się Pan z użytkownikami forum. Jeśli chce Pan zobaczyć dlaczego właśnie Pana dzieło jest według użytkowników słabe, to proszę wejść sobie na przykład na takie wp.pl i spróbować porównać obie strony, oczywiście nie zwracając na różniące je tematyki. A teraz napiszę coś co jest moim zdaniem bardzo ważne u programisty jak i bardziej ważne u grafika. Jeśli chce Pan zajść bardzo daleko w programowaniu to musi Pan zrozumieć, że programista nie powinien oceniać własnego dzieła, jeśli jest one przeznaczone dla innych użytkowników. To jest normalne u człowieka, że jego projekt, a później praca wydaje mu się lepsza, a gdy spojrzy na to po kilku/kilkunastu miesiącach, w których nie próżnował wydaje mu się to nieprofesjonalne i po prostu kiepskie. To normalne u człowieka, i właśnie dlatego podczas wypowiadania się na temat oceny własnej pracy powinniśmy podchodzić do tego chłodno i bez zbędnych emocji. Oczywiście jest to moje zdanie na ten temat. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę powodzenia w późniejszym tworzeniu. PS Nie bądźmy chłodni przy tworzeniu bo może stać się to nudne i pozbawione sensu. To także moje zdanie. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kildyt 5.11.2007, 20:39:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tragedia, nic mi sie nie podoba. 1/10
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat powiem krótko - tragedia - XIX wiek jesli o design idzie w XIX wieku nie wiedzieli co to design... i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. Ten post edytował devnul 6.11.2007, 10:28:29 |
|
|
![]()
|
|
Cytat i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. to chyba dobrze?bo lepiej wynaleźć design niż robić strony wg. aktualnie modnego...3 kolumnowego (modny dla portali) |
|
|
![]()
|
|
Radziłbym Panu @firex, aby dokładniej przeczytał mój wcześniejszy post i wziął sobie chociaż trochę do serca.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat i to właśnie wygląda tak jakbyś przed chwilą ten design wynalazł. to chyba dobrze? bo lepiej wynaleźć design niż robić strony wg. aktualnie modnego...3 kolumnowego (modny dla portali) źle się wyraziłem - chodziło mi raczej o to że to wygląda tak jakbyś dopiero co design jako formę sztuki wynalazł (coś jak odkrycie ameryki czy wynalezienie koła). Wiesz ze jest cos takiego ale nie bardzo wiesz do czego służy i jak tego użyć. to co jest jak mówisz modne to nie tyle chodzi o mode czy o sam wygląd. Grafika do stron internetowych to jest nietypowa forma grafiki - grafika użytkowa. Więc z założenia musi być na pierwszym miejscu funkcjonalna, a na drugim posiadać jakieś tam walory estetyczne. Twoja praca nie ma ani jdnego ani drugiego. No i nie rozumiem czemu wywaliłes ze swojego postu link do tego "dzieła" skoro jestes przekonany o jego "poprawności" |
|
|
![]()
|
|
Cytat No i nie rozumiem czemu wywaliłes ze swojego postu link do tego "dzieła" skoro jestes przekonany o jego "poprawności" nie wywalałem linka...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:05 |