![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewne wątpliwości - normalnie jeśli miałbym wyświetlać wszystko w jednym miejscu ($content) używając widoku index.php było by ok, ale niestety - moja sytuacja jest inna - na głownej chce wyswietlic newsy, ostatnio dodane, polecane - czyli trzy bloki - a nie tak jak na podstronach jeden, jak byście to zrealizowali? Ja narazie ide pierwotnym tokiem myślenia:
i cos mnie nie wychodzi, bo nie wiem jak ma wyglądać kontroler np podstrony, prosze o wszelkie porady, jak wy to robicie?, czy idę wogole w dobrym kierunku?, zrodla przykladowych aplikacji itd - z góry dziękuje za wszystko:) Przepraszam za takie banalne pytania - dopiero raczkuje. Widok (index.php)
Na razie używam tej metody, macie może jakieś 'inne' pomysły? Ten post edytował Que 1.11.2007, 12:55:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedziałem Ci na GG (o ile dobrze zrozumiałem problem) ale tutaj napisze coś więcej bo jak się przyjrzałem temu kodowi to się trochę przestraszyłem tej pisaniny
![]() przeróbka przykładowego news
model w skrócie:
- nie pchaj htmla do kontrolera lub modelu - nie "foreach'uj" ![]() - w kontrolerze steruj tylko przebiegiem - jak chcesz składać sobie stronę z komponentów to porób sobie funkcje _jakisKomponent() która kończy załadowaniem $data do widoku, apotem funkcje takie grupuj sobie w danej metodzie - na forum CIi na wiki jest dodatkowa biblioteka view, która polecam. Rozszerza ona trochę mozliwości wbudowanej i eliminuje trochę bezsensownych rozwiązań m.in. tablic i $this->load->vars(). -idę zjeść naleśniki... ![]() Ten post edytował normanos 1.11.2007, 12:58:13 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:54 |