![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ponieważ Amavis pokazuje taki błąd, Cytat X-Amavis-Alert: BAD HEADER Non-encoded 8-bit data (char B3 hex): Subject: Zg\263oszenie zosta\263o... to przy wysyłaniu maila używam funkcji quoted_printable_decode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual mimo to, ten błąd znowu mi się pojawia, może ktoś wie dlaczego tak jest i jak temu zaradzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Pamiętam, że miałem kiedyś podobny problem, jednak nie pamiętam w jaki sposób to rozwiązałem. Przychodzi mi do głowy kilka rozwiązań, ale które było poprawne, to już Ci nie powiem.
Najpierw sprawdź funkcję mb_encode_mimeheader(). Jeśli to nie pomoże, to ustaw nagłówek w mailu: Content-Transfer-Encoding: 7bit. A jeśli to nie zadziała, to spróbuj przekonwertować każdy string, który znajduje się w mailu (tytuł, treść, itp.) przy pomocy mb_convert_encoding(). Jeśli nic nie zadziała, to znaczy, że o czymś zapomniałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się orientuję, to kodowanie nagłówków w mailu jest specyficzne. np:
Kod =?ISO-8859-2?Q?zg=B3oszenie_zosta=B3o_wys=B3ane?= Ja do tego używam swojej funkcji (oczywiście to tylko kawałek, przykład dla iso):
Ten post edytował tsharek 27.10.2007, 12:23:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:43 |