![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak mogę przerobić tę funkcję, lub z jakim parametrem ja wywołać aby zmniejszone obrazki zapisywały sie w katalogu obrazki/
Dotychczas probowałem:
ale to dawalo tylko błąd. Proszę o instrukcje, oto wspomniana funkcja:
Ten post edytował microh 26.10.2007, 09:10:38 -------------------- Kobiety są jak pixele - ładne tylko z daleka!
Kobieta $zmienną jest ;D Fuck all my project !!!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 20 Dołączył: 13.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ten fragment kodu to troszkę za mało. Rozumiem że w $_POST[miniaturka] przechowujesz nazwę miniaturki która znajduje się w tym samym katalogu co skrypt. Jeśli byś mógł to zamieść także jaki błąd się generuje.
-------------------- Kurs Video PHP i MySQL, porady-it.pl - gotowe rozwiązania dla webmasterów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszym parametrem powinna być ścieżka do pliku, który chcesz przerobić
nie wiem tego na pewno, ale na 90% jestem przekonany, że w $_POST['miniaturka'] nie przekazujesz ścieżki do pliku. Ścieżka musi być do pliku, który znajduje się na serwerze. Innym problemem, jeśli używasz linuksa może być nie ustawienie praw zapisu do serwera do katalogu `obrazki`, możesz zmienić prawa na np 0777 i sprawdź czy zadziała. Jeśli to nie pomoże to napisz jaki błąd Ci wyskakuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w $_POST['miniaturka'] znajduje się link do obrazka.
Całośc dziala dobrze, obrazki się generują, ale jeśli chce zmienic folder, gdzie są zapisywane poprzez zmiane: z
na:
Wywala: Warning: imagegif(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/accounts_m/micro15/public_html/skifa/funkcje.php on line 338 w te linii znajduje się:
![]() Pomocy? -------------------- Kobiety są jak pixele - ładne tylko z daleka!
Kobieta $zmienną jest ;D Fuck all my project !!!!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj w miejscu
wstawic reczne wartosc $kod (tymczasowo, na czas debugowania). Byc moze masz np. $kod='/costam'. Wtedy do Twej funkcji bys przekazywal wartosc: 'obrazki//costam'. Jednak samo
jest poprawne. Byc moze tak sie u Ciebie dzieje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:33 |