![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Używał ktoś z powodzeniem biblioteki Image_Graph z pakietu PEAR ? Tworząc najprostszy wykres, wyskakuje mi następujący błąd: Obrazek {sciezka} nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. GD mam wkompilowane w php, nie wiem może jeszcze jakąś flagę muszę dodać ? Te przykłady również powodują zwrócenie tego samego błędu. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musiałbyś pokazać jak wywołujesz ten skrypt generujący obrazek. Częstym błędem jest dodawanie w kodzie jakiś dodatkowych znaków, lub rozpoczęcie pliku od spacji zamiast '<?', pusta, pojedyncza spacja (lub jakikolwiek znak) uniemożliwia poprawne wyświetlenia obrazka.
czyli usuń wszystkie niepotrzebne znaki przed '<?' oraz po '?>', dodatkowo usuń (lub zakomentuj) wszystkie linie z funkcjami typu `echo`, `print*`var_dump.. .etc jak to nie pomoże wrzuć kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, pomogło. Była spacja ;-)
Przykład działa, jednak jak zaimplementować to w kodzie, w którym nie tylko generuje wykres, ale też inne rzeczy. Np.:
Ten post edytował c3zi 22.10.2007, 10:41:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tę treść wrzucasz do osobnego pliku, np wykres.php (i uważaj na dodatkowe `spacje` w tym pliku):
a w Twoim template używasz tego jak obrazka, w ten sposób:
powinno zadziałać |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, wszystko działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:02 |