![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki dość dziwny problem, i nie wiem na pewno czym to jest spowodowane. Mam taki odstęp, ale.. największy w Operze, duzo mniejszy w IE, a nie ma go w ogóle w FF.
Wygląda to tak: (IMG:http://img141.imageshack.us/img141/6797/ffil4.th.jpg) (IMG:http://img134.imageshack.us/img134/493/operaad7.th.jpg) Nie wiem czym to może być spowodowane. Może tym, że mam formularz w tabeli (czytałem, że są przy tym problemy):
Czy może ze względu na css:
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł.. byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) W elemencie table dopuszczalne znaczniki to: thead, tbody, tfoot i tr. Nie wolno zagnieżdżać bezpośrednio form w table.
2) Na przyszłość: tr może posiadać tylko th i td. Nie wrzuć przypadkiem form to tr bezpośrednio 3) Pamiętaj: element liniowe nie mogą zawierać elementów blokowych. Podsumowując: poczytaj o konstruowaniu tabelek oraz o tym, czym różni się element linowy od blokowego. Ten post edytował Zajec 20.10.2007, 10:50:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Ale jak mam teraz zawrzeć 2 formularze w jednej tabeli? Pierwszy formularz służy do zmiany waluty (jest w nagłówku tabeli). Następnie jest formularz obejmujący całą tabelkę. Wpisałem formularz zmiany waluty do komórki tabeli. Niestety nic to nie zmieniło jeśli chodzi o odstęp, dobrze, że chociaż teraz to jest poprawnie, tak jak powinno być. Natomiast ten drugi formularz wstawiłem pomiędzy znaczniki <TBODY></TBODY>, jednak to też nie zmieniło tego odstępu. Jednak kombinując dalej, sprawdziłem czy w ogóle bez formularza tego odstępu nie będzie, no i nie ma (ale tylko w Operze :-( ) Pomyślałem sobie, że wyrzucę formularz poza tabelę, wtedy nie działają mi oba formularze. takie zagnieżdzenie: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze dodam, że element form nie może zawierać innego elementu form. Rozwiązaniem może być użycie kilku przycisków o różnych wartościach atrybutu... value i rozróżnianie po tym, co ma robić skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
Wymyśliłem sobie, że utworzę przy przyciskach takie zdarzenie:
(działanie to jest pole ukryte)
Następnie sprawdzam w php jakie było działanie, i jeśli np 1 to taka akcja, a jak 0 to inna. Czy takie rozwiązanie będzie lepsze, czy ktoś zna inne? Chociaż... wybór waluty mogę wyrzucić w ogóle poza tabelę (zrobić oddzielny formularz), a drugi obejmujący całą tabelę... co myslicie o tym rozwiązaniu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:07 |