![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytałem na symfony/forum, niestety nie otrzymałem odpowiedzi. W sumie dziwny problem. Wiadomo w pliku routing.yml zdefiniowane są reguły.
Nie wiedzieć czemu niektórych reguł nie wykrywało mi poprawnie, otrzymywałem błąd że nie ma takiej czy jakoś tak. Ale wystarczyło niedziałająca regułę wkleić w inne miejsce i było ok. teraz jednak trafiłem na taką że gdziekolwiek ją nie wkleję nie działa. Oczywiście wszystkie reguły mam ponad defaultowymi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż routing.yml a najlepiej od razu plik config_routing.yml.php z cache
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pracuję w środowisku dev_environment i mimo tego zawsze jak coś nie tak to czyszczę cache
tu jest mój routnig.yml http://phpfi.com/269388 kurde tyle to męczyłem - a dzisiaj jedna zmiana i działa ok, ale mimo wszystko jest to dziwne co zrobiłem, przeniosłem niedziałającą regułę Kod update_tag: url: /zapisz-tag.html param: { module: tag, action: update } ponad Kod tag_list: url: /:tagi.html param: { module: tag, action: list } i działa poprawnie, dziwne bo dokumentacja symfony nic o tym nie wspomina, pisze tylko żeby reguły były ponad default. pawel_k jesteś w stanie wyjaśnić dlaczego Ten post edytował enigma 16.10.2007, 20:04:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A teraz czytamy dokumentację: Links And The Routing System :: Adding an .html Extension
Cytat To add a suffix to every external URL generated by the routing system, change the suffix value in the application settings.yml Kod prod: .settings suffix: .html Nie umieszczaj rozszerzenia w regułach. To rozszerzenie system sam dorzuci. |
|
|
![]() ![]()
|
|
coś nie tak bo jak dam tak jak piszesz to mi AJAX nie działa
a co do końcówek html. jak wróciłem do poprzedniej (niedziałającej) kolejności w pliku routing.yml (nie zmieniłem również pliku settings.yml) i usunąłem właśnie .html to poprzednio niedziałająca reguła zaczęła pracować poprawnie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:00 |