![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepisałem z mądrej książki dwa pliki:
1. login.php
2. login_form.inc W bazie danych utworzyłem tabelę users z trzema kolumnami: - id - username - password Gdy klikam na Zweryfikuj mnie, pola są czyszczone i nic się nie dzieje. Co jest źle? Ten post edytował yahreck 14.10.2007, 15:11:57 -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mysql_numrows tylko http://pl2.php.net/manual/pl/function.mysql-num-rows.php" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
--agemlonZ-- |
![]()
|
Goście ![]() |
hehe ale się zapędziłeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: na pieska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sorka ale ten post wczesniej to ja napisalem pszepraszam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Powiem Ci tylko jedno.. nie wtrącaj się, bo jak patrze to tylko spam robisz.
Twoje wypowiedzi z innych tematów (nic nie wnoszące do nich): Kod no normalnie kasujesz, a ty co zes myslal ze cie w domu bijom? Kod No widzisz? pierw sie cza uczyc PHPulca a nie gupoty gadac w pszeczklu Kod no wlasnie cyciaczek ci ladnie wytumaczyl Kod właha!! musisz sam se zrobic bo nie istnieje a ty mulohonor415648654168 nie ftroncaj siee i tutaj w ogóle jak żeś napisał "ftroncaj" <-- buhahahahahha, to jest właśnie ten twój żal Ostatnio takie modne się zrobiło to całe: żal czy żal.pl Głupie dzieci neostrady. Moderatorze proszę o porządek, bo na Przedszkolu robi się straszny spam. Ten post edytował in5ane 14.10.2007, 12:31:42 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: na pieska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kurcze pieczone co rzes z nieba spad incostam soctam.... ale jaja pierszy sie odezwales hahaha ale jestes
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Raport kolego poleciał.
@edit: Tak się przyglądam twoim wiadomościom to pięknie piszesz ![]() ![]() ![]() Ten post edytował in5ane 14.10.2007, 12:37:38 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze pieczone co rzes z nieba spad incostam soctam.... ale jaja pierszy sie odezwales hahaha ale jestes Ale jesteś zjebem -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
jaki report. a ty dla mnie to pierd w morde jezusie maly jajajajaha
haha nufiklbo;4578654 nie ftronacj sie bo jestes nieparanomalny zjawiskiem niemetorologicznym bo zaraz masz pdszehcaplane --- No to dajemy ostrzeżenie a jeszcze jeden taki post i kolejne wraz z moderacją na tydzień. ~mike |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mysql_numrows tylko [manual\]http://pl2.php.net/manual/pl/function.mysql-num-rows.php\[/manual\] Dziękuję bardzo za zauważenie tej literówki, moja przeoczenie, ale niestety nie pomogło. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole Z miłą chęcią. Tylko jak go teraz zmienić? hehe ale się zapędziłeś ![]() Najlepiej uczyć się na przykładach. -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakby Wam była potrzebna wiedza, to mysql_numrows() jest aliasem mysql_num_rows() i działa tak samo. Więc nie miało prawa pomóc.
Pierwszym, co mi się rzuciło w oczy, jest stosowanie krótkich nazw zmiennych ($password zamiast $_POST['password']). Przy wyłączonym register_globals to nie będzie działać. Jeśli nie o to chodzi, to chyba nie wiem, albo niedostatecznie dokładnie przejrzałem kod. 2. No jasne, ja też ucząc się, przepisywałem książki. Uważam to za zdecydowanie najlepszy sposób, bo nie trzeba wkuwać niczego na pamięć - wszystko widać w praktyce. 3. Nazwę tematu możesz zmienic, edytując pierwszego posta ![]() 4. Ale śmietnik w temacie. Takie talenty się wypowiadają na forum o php, że aż strach myśleć. A nieraz mi sie wydaje, że to ja jestem słaby, cienki, głupi i niedouczony... Ten post edytował Hazel 14.10.2007, 13:16:32 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Miałem trochę (kilka lat?) przerwy w pisaniu kodu php i w moim starym dobrym podręczniku jeszcze pisali $password zamiast $_POST['password'] i działało, ale czytam, że od wersji PHP 4.2.0 nastąpiła zmiana jeśli chodzi o zmienne globalne. Ale to szczegół.
Zamiast switch (do) wstawiłem switch ($_POST['do']) i mimo to jest omijana pętla case, bo zmienna $do jest pusta. W pliku login_form.inc jest instrukcja, żeby w adresie po login.php było dodawane ?do=authenticate ale zmienna $do nie jest przesyłana. Może od tamtych starych dobrych czasów to też się zmieniło i tu jest pies pogrzebany? Ten post edytował yahreck 14.10.2007, 15:17:10 -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]()
|
|
jak masz w adresie ?do=cos
to nie ma bata zeby kod
nie wyświetlil ci "cos" -------------------- I need TP for my bunghole!!!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i wszystko działa, wybacz, że nie zrozumiałem. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
Zaczyna działać, tzn. wchodzi w pętlę. Gdy wpiszę poprawną nazwę użytkownika i hasło, mówi, że niepoprawne. Zapewne trzeba zmienić poniższy zapis zmiennych:
ale żadne z poniższych nie działają
Ten post edytował yahreck 14.10.2007, 16:02:07 -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze miałeś w pierwotnej wersji, tylko przed tym zapytaniem dodaj jeszcze:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pomogło. ![]() -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:03 |