![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Poszukuje graficznych narzędzi do projektowania baz dla MySQL 5.x do tej pory używałem DBDesigner'a (nie jest już rozwijany, no i działa tylko do wersji 4.x) jego następcy MySQL Workbench - ale jego ostatnia wersja 1.1.10 Alpha ma sporo błędów, jednym znich jest brak dodania w tabeli więcej pól niż 10 - po prostu po zrobieniu Apply nie dodają się do projektu. Najlepiej aby te narzędzia były za free. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
druid.sf.net
nie jest to może jakieś super narzędzie ale można generować sql do różnych baz. Raczej modelowanie odbywa się na poziomie warstwy fizycznej (nie ma konceptualnego -> nie zmieni ci wiele-do-wiele na odpowiednie tabele w modelu relacyjnym) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
druid.sf.net nie jest to może jakieś super narzędzie ale można generować sql do różnych baz. Raczej modelowanie odbywa się na poziomie warstwy fizycznej (nie ma konceptualnego -> nie zmieni ci wiele-do-wiele na odpowiednie tabele w modelu relacyjnym) Całkiem fajne narzędzie, aczkolwiek to nie to ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w takim razie co sądzicie o kexi http://www.kexi.pl/en/Start nie jest graficzny ale? Ten post edytował Chrom 11.10.2007, 18:04:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A najnowsze MS Visio Enterpraise nie obsługuje MySQL'a ? Coprawda ja i tak wole się projektować encje i relacje na papierze ale na uczelni widziałem jak ktoś robił baze mysql właśnie w tym sofcie - choć możliwe że się myle.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:05 |