![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z połączeniem sesji i operowania na stronach zmiennymi GET.
Np. strona1.php
strona2.php
To na tej stronie nie działa już sesja. Wszystko się po prostu kasuje... Jeżeli przechodzę między stronami bez GET'a to jest wszystko OK. Coś robię źle, czy nie uwzględniam jakiegoś istotnego elementu? Już robiłem różne rzeczy, od nowa itp. i nic się nie zmienia. Zawsze sesja "umiera" po użyciu GET'a. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej sprobój porównywać 3 znakami "równa się", dwoma porównuje się liczby
![]()
Ten post edytował rollon 10.10.2007, 20:39:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie rozumiem jeszcze po co Ci ta sesja skoro tworzysz ja ale pozniej nie odbierasz z niej zadnej zmiennej?
do czego to ma sluzyc?
a w pliku strona2.php:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a nie rozumiem jeszcze po co Ci ta sesja skoro tworzysz ja ale pozniej nie odbierasz z niej zadnej zmiennej? do czego to ma sluzyc? To jest tylko przykład. Jak napisałem wcześniej próbowałem już na wielu skryptach połączenia sesji z GET'ami. Np. sesje wykorzystuje do uwierzytelnienia i udostępniania stron pod pewnymi warunkami. Ale czasami wystarczy mi GET. I kiedy go użyje to sesje przestają działać. Nawet w takiej sytuacji jak sam przedstawiłeś. W dokładnie identycznej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa bo tez sesji w żaden sposób nie przekazujesz ona zostaje w pliku strona1.php a ty przechodzisz do strona2.php
Jeżeli na stronia2.php byś to zincludował to powinno działać... Ale nie jestem pewien... -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz tłumaczę, że jeżeli nie używam GET'a i przeskakuje między stronami to sesje chodzą aż miło. A gdy tylko napotyka stronę z GET to kaput. Dosłownie reset całej sesji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to spróbuj wczytać sesje z innej strony tak jak mowilem
masz na przyklad sesje.php i wczytujesz je na obu stronach -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak przekazujesz id sesji ?
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hej sprobój porównywać 3 znakami "równa się", dwoma porównuje się liczby pierwsze slysze ze stringi porownuje sie operatorem === a nie ==, jamyslalem ze === to raczej dla logicznych true/false ale co ja tam wiem. Co do problemu to tez sadze ze dobrze byloby sprawdzic czy php jest uistawiony na przekazywanie w ciastku czy przez geta. Ogolnie zrob cos takiego start.php
i pozniej check.php
I zobacz co sie dzieje. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pierwsze slysze ze stringi porownuje sie operatorem === a nie ==, jamyslalem ze === to raczej dla logicznych true/false ale co ja tam wiem. No właśnie nie wiesz ![]() 4 == '4' -> true 4 === '4' -> false nic nie stoi na przeszkodzie żeby porównywać nim także stringi, oczywiście w zależności od potrzeb. //abstrahując od tematu ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:22 |