![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utworzylem system wPHP i chcialbym, aby dalo sie z niego korzystac przez maksymalnie np 20 minut...
Jak i w czym to zaimplementowac, aby po przechodzeniu pomiedzy stronami czas odliczal sie w sposob ciagly? Prosze o odpowiedz najlepiej na mojego maila w_nowak1@o2.pl , poniewaz, mam utrudniony dostep do netu. Z gory dziekuje za kazda pomoc i obiecuje sie odwdzieczyc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o sesjach i o session.gc_maxlifetime.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli korzystasz z bazy danych, to możesz zastosować zwykłą funkcję time() i zapisać wynik w bazie danych. Gdy różnica między czasem w bazie danych a czasem sprawdzonym przy odświerzeniu przekroczy 1200 sekund odetnij dostęp do pliku. To jest chyba najprostsze rozwiązanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy moge poprosic o kawalek jakiegos kodu/skryptu - przykladowego, bo nie mam pomyslu na implementacje tego. Php zaczalem zabawe niedawno.
Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Maksymalny czas trwania sesji mozesz ustawic w pliku php.ini w linijce:
session.gc_maxlifetime = lub tez w samym skrypcie za pomoca funkcji ini_set(): Kod <?php
//........ ini_set("session.gc_maxlifetime","3600"); session_start(); //....... ?> Ten post edytował mertog 8.10.2007, 22:59:50 |
|
|
![]()
|
|
chodzilo mi raczej o odliczanie ciagle czasu, zeby to bylo widac na stronie ile zostalo do konca, a po skonczonym odliczaniu, zeby przekierowal na strone (podsumowujaca).
Prosze o pomoc, bo ugrzazlem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:46 |