![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2005 Skąd: Konin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam stworzylem taką funckje do wyciągnia ostatnich ogłoszeń ze skryptu który posiadam:
I mam taki problem wszysttko ładnie mi wyciąga oprucz linku do danego ogłoszenia tzn:
A powinien wyglądać tak:
Jak to naprawić proszę o pomoc ;/ -------------------- KoNuSS - www.ekonin.net
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli dobrze pamiętam kolejność parametrów, sprawdz w manualu - zamieniacz spacje na podkreślenie
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2005 Skąd: Konin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm no tak a sprawa polskich liter itd no i duza a mała litera
![]() I tak nadal proszę o pomoc ponieważ nie potrafięsobie dać z tym rady ![]() -------------------- KoNuSS - www.ekonin.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eregi_replace nie rozróżnia wielkości liter
tekst możesz zawsze zamienić na małe strtolower" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - wystarczy poszukać, a polskie litery - masz eregi... napisz sobie zamianę z ą na a itd. coś od siebie, inaczej się nie nauczysz, napisałeś już tyle to to teraz prościzna, powodzenia! Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Okey zrozumiałem to dosadnie
![]() i mam coś takiego :
A teraz taki problem jak to rozwiązać ponieważ za wyswietlenie tytułu odpowiada $ogl_tytul i za wyswietlenie linka też jak sobie z tym porwadzic ponieważ dodaj ten kod zmienia mi się również tytuł ![]() Dziekuje za pomoc ucze sie choc wogóle nie wchdozi to mi do głowy ;/ i działam ciagle na cms-ach ;/ -------------------- KoNuSS - www.ekonin.net
|
|
|
![]()
|
|
Przed zamianą liter utwórz drugą zmienną zawierająca tytuł oryginalny bez zmian
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dałem poprostu:
I działa to dla mnie nowośc ![]() ![]() A teraz prosiłbym o pomoc jak w tym skrypcje (funckji) Stworzyc zmienna którą mogłby ustawic maksymalna liczbe liter do wysiwtlanej tresć tzn tematu ogłoszenia ![]() -------------------- KoNuSS - www.ekonin.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja strlen liczy liczbe liter w stringu.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, strlen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual przyda się.
Zmienna tak:)
i jeśli dłuższy będzie ciąg znaków to możesz ucinać tytuł - funkcja substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Poczytaj jakiś podstawowy kurs dot. funkcji jakie są w php ![]() Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:55 |