![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt mój do sortowanie wiadomości wg kategorii działa dobrze na localhoście, ale kiedy wrzucam go na serwer zwraca mi błąd
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in xxxx/kategoria.php on line 13.
------------------------- do PHP są odpowiednie znaczniki BBCode a nie tylko [code] do wszystkiego ~Cienki1980 Ten post edytował Cienki1980 3.10.2007, 20:36:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie może połączyć sie z bazą danych. Sprawdź połączenie (login, hasło, host, czy baza danych istnieje)
Ps: użyj właściwego bbcode (php), bo ciężko się na takie coś patrzy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baza istnieje, login itp - wszystko poprawne (na stronie głównej wszystko wyświetla bez zarzutu). Myślałem, że może jakaś różnica w wersjach php (domyślnie na serwerze mam ustawione php4, na local 5), ale ustawienie .htaccess nic nie zmianiło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~harek, ~drPayton coście się tak czepili tego logowania. Przecież błąd o czym innym mówi.
Przy braku połączenia PHP wywala zupełnie inne błędy. ~Airborne Twoje zapytanie albo nie zwraca wyników, albo jets błedne. Sprawdź to masz do dyspozycji mysql_error(). Skorzystaj z tej funkcji tuz po tym jak wykonasz zapytanie (po tym jak wywołasz mysql_query()). Jeśli masz błedy to o tym się dowiesz. Ale to wszystko już dawno powinno być sprawdzone ![]() Najczęstsze błędy, Zanim zapytasz, to sprawdź. (pkt. 2) I przede wszystkim wywal wszystkie @ |
|
|
![]()
|
|
Posprawdzałem jeszcze raz, wstawiłem mysql_error() i nic. Dla pewności jeszcze raz wrzuciłem całą stronę oraz sql z localhosta na serwer i cały czas wyświetla
Kod Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in xxx/kategoria.php on line 17 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in xxx/kategoria.php on line 21
//Dzięki za poprawienie z code na php. Na przyszłość będę pamiętał. Ten post edytował Airborne 3.10.2007, 20:39:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj proszę do manuala php i sprawdź jak się wykorzystuje funkcję mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Podpowiedź: nie tylko musisz ją wywołać, ale również wyświetlić to co zwraca. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Ok, nie wiem w czym leżał błąd, bo w sumie niewiele zmieniłem, ale działa. Wielkie dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |