![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowany EasyPHP na laptopie, laptopa mam w sieci z kompem. Na laptopie mam stworzoną stronke w php, jest w katalogu z EasyPHP i na laptopie ładnie widać stronke przy włączonym EasyPHP.
Na laptopie wchodze na strone: //127.0.0.1 W jaki sposób moge zobaczyć tą strone na tym drugim kompie ? Musze coś ustawić w EasyPHP aby był dostępny w sieci ? -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zły dział
2. Musisz wpisać IP komputera (fizyczne, a nie lokalne) 3. Byćmoże trzeba coś ustawić, bo to zależy od serwera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok wpisuje IP komputera ale co dalej żeby udostępnić ta strone... ?
-------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Jak kolega radex_p napisal zly dzial
2) musisz wyedytowac plik konfiguracyjny Apache i ustawic hosty czyli np twoj komp ma adres 10.0.0.12 to taki muszisz tam zdefiniowac, o ile dobrzse pamietam to jest tam cos takiego jak Listen, chyba ![]() 3) odsylam do dokumentacji [KLIK] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do konfiguracji apacza: należy zezwolić na komunikację z wszystkich adresów, nie tylko z 127.0.0.1. Gdzieś to było, gdzie? - nie pamiętam
![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w linuksie jest to regolka iptables
![]() Kod iptables -A INPUT -s 0/0 -d ip.ip.ip.ip -p tcp --dport 80 -j ACCEPT a w windowsie firewall musi zezwolic na polaczenia I/O ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:27 |