![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Mam do was takie pytanko. Otóż mam zmienną $zmienna i tam znajduje się dłuugi tekst. Chce tą zmienną tak zmodyfikować: -Jeżeli w $zmienna występuje słowo np. dlaczego skrypt zamieni je na: czemu lub zamieni je na po co Po prostu taka zabawa synonimami. I teraz jak to zrobić wiem, że explode trzeba użyć ale jak mam tego używać skoro mam zamienić jakieś słowo z całego tekstu na to lub to. czyli zamień: grzyb na kisiel lub bleble lub vbfdf2 ? Jak to zrobić? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam. Ten post edytował Taifun 22.09.2007, 15:32:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
Dwie tablice. Jedna zawiera słowa i ich zamienniki. np.
Druga tablica to ta Twoja powstała poprzez explode()
I to wszystko. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no to wiem ale jak zrobić aby było coś takiego mniej więcej:
Cytat <?php $tablica=array("tapczan"=>"lóżko" lub "łóżeczko" lub "miejsce do spania" lub "coś tam...", "czemu"=>"po co" lub "po kigo grzyba" lub "po uja" lub "why"); //itd ?> Po prostu chcę do jednego słowa zawartego w tekście wyjściowym np. tapczan wybrać kilka. To lub to lub to lub to. Ten post edytował Taifun 22.09.2007, 15:36:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:39 |