![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy istnieje mozliwosc uzycia czcionek TT uzytkownika (np z windows/fonts) w funkcji drukowania tekstu czcionka true type?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już zależy od użytkownika, bo php to server-side - czyli jest uruchamiany po stronie serwera.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ha - tyle to i ja wiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Wydaje mi się, że jesli tylko czciuonka będzie dostępna dla skryptu (czyt. będzie na serwerze) to tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli podasz w stylu font-family:twojaczcionka - to tak. Natomiast używaj czcionek które są dostępne domyślnie w Windows, ew. Linux (pamiętaj, że są inne).
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jeżeli chcesz osiągnąć najlepszy efekt, to najlepiej umieścić PDF - czy to gotowego, czy generowanego automatycznie...
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
@juno:
1. Nabijasz panie posty 2. Co ma wspólnego styl z GD ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
może wyjaśnię dokładnie o co mi chodzi:
czy mogę w funkcji Kod imagettftext
użyć jakiejś czcionki użytkownika (np. z windows/fonts) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy mogę w funkcji
Kod imagettftext
użyć jakiejś czcionki użytkownika (np. z windows/fonts) Tak. Czcionka musi być na serwerze. -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
To wiem
![]() z serwera to wiem że mogę ale czy w jakiś sposób mogę z kompa użytkownika? ok, chyba nie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z kompa nie mozesz.
czyt. wyzej php to jezyk Server-Side, wiec nie moze ingerowac w dane zapisane na dyskach userow (po za cookie pliczkami) |
|
|
![]()
|
|
To OK, wiec przerzucilem fonty ttf do katalogu /fonts na serwer.
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:49 |