![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bardzo proszę o poprawkę wpisu w .htaccess, tak aby po wpisaniu XXX.domena.pl gdzie XXX - dowolne znaki kierowało na katalog XXX/ i tak żeby "przechwytywało string znaków, np, jak wpisze xxx.domena.pl/?auto=opel&rocznik=1997
to żeby kierowało na xxx/?auto=opel&rocznik=1997 Z góry dziękuję Cytat RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.)?domena.pl$ RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.+).domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$/ %2/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CODE RewriteEngine On Options +FollowSymlinks RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} subdomena.domena.com RewriteCond %{REQUEST_URI} !subdomena/ RewriteRule ^(.*)$ subdomena/$1 [L] Powinno zadziałać. Więcej o tym na moim blogu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
na katalog. a u ciebie kieruje na katalog subdomena/xxx
a ja proszę o uniwersalny kod.... jakbym miał 50 subdomen to mi się nie opłaca dodawanie do pliku .htaccess kolejnych wpisów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ten kod musialbys powielac. Szukałem kiedyś takiego rozwiązania dla dynamicznych subdomen na htaccess, ale nie udało mi się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Daj znać jak to zrobisz.
|
|
|
![]()
|
|
trochę pokombinowałem....
owszem działa to rozwiązanie,wczytuje dane z folderu, ale.... nie wczytuje do końca... podałem /index.php wczytuje index.php ale nie wczytuje grafiki, itd. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) co zrobić żeby cała strona się wczytała czyli co wpisać zamiast /index.php? Proszę o pomoc Cytat RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.)?domena.pl [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} (.*).domena.pl[NC] RewriteRule (.*)(.*)$ %1/index.php |
|
|
![]()
|
|
Hmm niestety u mnie to nie dziala, pewnie coś w ustawieniach serwera. Jeśli nie wczytuje Ci grafik to znaczy, że masz coś ze ścieżkami. Sprobuj dodac w tym htaccessie
Kod RewriteBase / a potem ewentualnie jeszcze w podkatalogach dodac htaccessy z Kod RewriteBase /katalog/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:18 |