![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pisalem strone uzywajac takie linkowanie:
index_4.php?page=index_11 niestety admin zmienil na serwerze PHP z 4 na 5 i wszystko padlo. Jak moge teraz zadzialac, zeby te linkowania chodzily ? bo duzo tego mam. A niestety admin nie pozostawil mi mozliwosci uzywania php4 wiec: :Location *.(php|phtml) Use php4 lub: register_globals = 1 co np. dzialalo na home.pl tutaj nie chodzi. sad.gif Pozdrawiam. Sorki jesli juz ktos kiedys o to pytal i to powtorzylem, ale nic nie znalazlem na forum. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro admin zmienił wersję php a co za tym idzie konfigurację php tak, że zmienne globalne zostały wyłączone znaczy, że miał powód. Zresztą register_globals=Off to teraz coś co powinno być normalne na każdym serwerze.
Musisz przerobić kod tak, żeby zmienne odbierać z tablic $_POST i $_GET -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <BR><BR><? if(!isset($page)) { <BR>$page="index_11"; <BR>} <BR>if(file_exists("$page.php")) { <BR>include "$page.php"; <BR>} else { <BR>echo "Strona jeszcze niedostępna "; <BR>} <BR>?><BR><BR> - linkowanie w takiej postaci: Kod <BR>index_4.php?page=index_11<BR> tak to u mnie wyglada, jak przerobic ? Ten post edytował lateraluspl 17.09.2007, 20:17:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a cos wiecej jak to przerobic ? mozesz mnie wiecej oswiecic ? Tam gdzie wcześniej korzystałeś z zmiennych przesyłanych w adresie URL np: index.php?zmienna=wartosc zamiast używać $zmienna musisz wykorzystać $_GET['zmienna'] a tam gdzie odbierałeś dane z formularzy przesyłanych metodą POST zamiast $zmienna piszesz $_POST['zmienna']; Czyli na początku każdego skryptu piszesz $zmienna=$_GET['zmienna']; lub $zmienna=$_POST['zmienna']; -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ok, juz sie biore do pracy, dzieki mam nadzieje, ze sobie poradze
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:05 |