![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robie szczegółową tabele ligową. potrzebuje jakiegoś sposobu na to aby zrobić rubryke "passa". miałoby sie w niej znajdować ciąg znaków np. 1-zwycięstwo, x-porażka, 0-przegrana. chodzi mi o to jak mam napisać zapytanie do sql`a żeby generowało mi odpowieni zapis w bazie.
kod pisany na szybkiego ale hyba nie ma większego błędu, jak zamiast echo zrobić odpowiednie zapytania, zeby potem można się było do nich odwołać Ten post edytował szpakoo 16.09.2007, 20:17:16 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższy kod doda do kolumny ( dla odpowiedniego wiersza ) do istniejącej wartości w tej kolumnie wartość ,x lub ,1 lub ,0. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje intencje. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, dokładnie o to mi chodziło, kod nie działa jeszcze tak jak powinien ale zapewne z edycją porazdze sobie już sam:) dzięki wielkie... nie znałem funkcji concat
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:05 |