![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem. podzieliłem stronkę na lewą i prawą kolumnę za pomocą div. W lewej kolumnie wyświetlam za pomocą zapytania zawartość 1 kolumny (o nazwie alias) z bazy danych. Chciałbym aby klikając na odpowiedni wyraz z lewej kolumny wyświetlało mi w prawej kolumnie wszystkie dane które są związane z tym jednym id.
oto mój kod:
może jakoś tak zrobić żeby klikając w lewej kolumnie na konkretny "alias" zapisywało ten alias do zmiennej i potem w prawej kolumnie zrobić np coś takiego żeby tą zmienną wrzucało w where:
tylko co bym musiał zrobić żeby tą zmienną przeniosło z diva"lewakolumna" do diva "prawakolumna"? Ten post edytował Oscar_83 15.09.2007, 20:29:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie tak. Dajesz w lewej kolumnie to jako linki w postaci:
Kod <a href="index.php?id=wartosc">wartosc</a> a w prawej kolumnie Kod $zmienna = $_GET['id'];
if($zmienna == '') { echo "normalna wartosc strony"; } else { echo "tresc wg. id"; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo robisz to ajaxem... np tym
-------------------- sidzina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja bym chciał zeby te linki nie byly stale bo baza bedzie sie zwiekszala, zebym nie musial tworzyc kolejnych linkow recznie (chociaz tak sobie mysle ze chyba nie będzie się zbytnio zwiększała więc przeszłoby takie dodawanie ewentualnie kolejnych linków).
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam PS:jutro spróbuje zrobić bo już dzisiaj nie mam czasu. jestem na takim etapie, jakby to zrobić żeby klikając w ten link ciągnęło z bazy wszystkie dane z pod id=2?:
aha i jakby to przemienić żeby to nl2br było wykonywane,
bo w tej postaci tylko wypisuje a jak zmienie na coś takiego
to jest błąd unexpected Ten post edytował Oscar_83 16.09.2007, 09:53:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:44 |