![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem pewien, ze ktos juz o to pytal, ale wyszukiwarka postow jest dosc specyficzna i wyrzucala mi 36 stron wynikow wiec wole zapytac... Baze robie przy pomocy phpmyadmin. W jedno z pol wklejam skopiowany z pajaczka kod html strony. Problem w tym, ze pozniej gdy do tej bazy sie odwoluje poprzez php i chce wyswietlic zawartosc tego pola to uciekaja mi polskie literki (konkretnie to ś,ą i jeszcze bodajze ź i Ź - chociaz wszystkich nie sprawdzalem). Ktos wie jak sobie z tym poradzic? Dzieki z gory... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze powinienes ten plik odczytac tak zeby Ci pokazal dziwne znaczki np ą=+-(pionowo) itp.
I potem strone na ktorą wklejasz ustawic na ISO... Ja mialem podobny problem w pajaczku. Nie chcial i zmieniac polskich znakow na kodownaie ISO I tez ich nie chcial wyswietlac -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyczyną tego jest różne kodowanie w phpMyAdmin i na stronie, gdzie wyświetlasz wyniki z bazy. Zmień kodowanie w phpMyAdminie albo w pliku gdzie wyświetlasz wyniki - na pewno pomoże.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:49 |