![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypt logowania pt "Logownik" sciagniety z netu.. Niestety, rejestracja dziala jak nalezy, wszystko ladnie zapisuje do bazy, kiedy natomiast probuje sie zalogowac wpisujac poprawne dane owszem przenosi mnie do nastepnej strony ale wciaz jako niezalogowanego.. Szukalem juz nawet na anglojezycznych forach czy ktos mial taki blad bo to jest podobno tlumaczony na polski skrypt niestety nigdzie odpowiedzi nie znalazlem.. Prosilbym o pomoc..
Oto pliki LOGIN.PHP
REGISTER.PHP
CONFIG.PHP
INDEX.PHP
Pomimo ze loguje sie prawidlowymi danymi wciaz wyswietla tylko "nie dziala"... Bardzo prosze o pomoc, z gory bardzo dziekuje ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku INDEX.PHP powinno chyba być:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie to..
Zmienilem ale i tak nie dziala.. Prosze oto linki: Rejestracja Logowanie Rejestracja napewno dziala bo all zapisuje do bazy.. Moze zle odczytuje z niej ? Bo pomimo roznych prob wciaz nie chce sie zalogowac mimo podania prawidlowych danych.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę. Wyrzuć na wyjście zmienną $pw przy rejestracji, tzn w linii 28 w pliku REGISTER.PHP daj:
bo coś mi się tu nie zgadza... -------------------- |
|
|
--luki100011-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Przy rejestracji wywalilo mi cos takiego
Kod string(32) "5f4dcc3b5aa765d61d8327deb882cf99" Rejestracja przebiegła prawidłowo! Przy logowaniu wciaz pisze ze nie dziala.. EDIT: Kod $pw = md5($_POST['password']); dac to i w register i w login ? EDIT: najgorsze jest to w meilu ktory przychodzi po rejestracji pisze tylko "Twoj nick to a haslo " a powinno tam wpisywac dane z bazy.. Czyzby nie czytalo z bazy ? To mozliwe skoro zapisuje dobrze ? Ten post edytował ArthaS_Delano 13.09.2007, 12:48:49 |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tak:
W LOGIN.PHP i REGISTER.PHP zamiast
wpisz
(tak jak napisał kolega wyżej). Ponadto w pliku LOGIN.PHP daj jak napisałem wcześniej:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o podwojny == ?
Zeby bylo tak ? Kod $_SESSION['username'] = $_POST['username']; $_SESSION['dbpass'] = $dbpass; $_SESSION['login'] == 'xc732mc'; Prawdopodobnie zle zrozumialem.. Ten post edytował ArthaS_Delano 13.09.2007, 12:55:50 |
|
|
![]()
|
|
INDEX.PHP linijka 3:
Pisałem to już -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalem sobie spokoj z tamtym skryptem.. Znalazlem inny duzo wydajniejszy i juz praktycznie kompletny.. Jest jedno "ale".. Po poprawnej rejestracji przechodze do strony gdzie powinienem sie logowac czyli login.php tylko ze ta strona jest... czysta
![]() Rozwiazaniem moze byc to: Kod Great, but when does the login form get displayed? That's all up to you. It's up to you the programmer to display the login form when the $logged_in variable is false. But wait! I have added a function that you can call that relieves you of this horrible burden. The displayLogin() function is there to check if the $logged_in variable is true or not and displays information accordingly. How to use this function is described in the Usage section. Angielski znam ale nie wiem co autor ma na mysli piszac to pod kodem login.php.. Bardzo prosilbym o pomoc.. Dla zainteresowanych pomoca strona ze skryptem i tutorialem: Logowanie Bardzo prosilbym o pomoc gdyz mecze sie z tym logowaniem juz kolejny dzien, a ten skrypt pasowalby mi idealnie.. Nie wiem tylko czemu nie chce mi wyswietlic strony login.php.. Moze ktos rozumie o co chodzi autorowi w notce pod kodem login.php i moglby mnie naprowadzic czego mi brakuje.. Z gory dziekuje za pomoc jak i tym osobom ktore juz mi pomogly Ten post edytował ArthaS_Delano 13.09.2007, 21:41:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:39 |