![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
Pisalem w sekcji Przedszkole, ale tam nie znalazlem odpowiedzi, sprobuje wiec tutaj. nie bardzo wiem jak sobie z czyms takim poradzic, otoz mam taki kod, ktory zczytuje dane zwracane ze zdalnego serwera:
niestety nie moge przeczytac tym sposobem wiecej niz 8192 bajty. jak zmodyfikowac ten kod by odczytac powiedzmy dwa razy dluzsze dane? jakas wskazowka moze? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może za pomocą curl, lecz nie wiem jaki jest konkretny tego cel
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wycinek kodu skryptu obrabiajacego statsy serwera gry.
do tej pory serwer nie zwracal danych dluzszych niz 8KB, ale po wyjsciu nowej wersji wypluwa dodatkowe dane i skrypt z kodem powyzej nie zczytuje calosci tych danych, wiec skrypt szwankuje nie dajac pelnych resultatow... potrzebowalbym aby za pomoca stream_get_contents () lub fread() zczytac wiecej (na raz) - ale tego nie potrafie przeskoczyc, wiec pytalem czy jest jakis inny sposob? Ten post edytował M_a_d_Dog 13.09.2007, 08:14:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to będzie tylko strzał, nie bawiłem się zbyt wiele na strumieniach
wejdź do manuala w funkcję fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i napisz coś a'la 4 podany w manualu kod z funkcją feof i pętlą while z tego co widzę strem_get_contents powinno działać dobrze (chyba że już czytać nie umiem), ale w sumie też bym chyba próbował coś z while zrobić ![]() jak mówię to tylko strzał... Dopisek: za przekroczenie czasu maksymalnego wykonywania skryptu nie biorę odpowiedzialności ![]() |
|
|
![]()
|
|
niestety wywala mi sie wtedy cos takiego - w zasadzie to samo mialem jak w stream_get_contens dawalem wartosc wieksza niz 8192 jako maxlength:
Proxy Error The proxy server received an invalid response from an upstream server. The proxy server could not handle the request POST /matchwatch/mecz.php. Reason: Error reading from remote server |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę sobie szukam chodź w sumie to Ty powinieneś robić
![]() 8192 bajty to ładne równe 8 KB więc sobie pomyślałem że to część informacji przesyłana przez UDP no i to jest właśnie wielkość pakietu więc jak podejrzewam łącząc się w taki sposób jak dotychczas pobierany jest jedynie pierwszy pakiet tak sobie wnioskuję... w fsockopen nie dopatrzyłem się niczego ciekawego co by mogło w tym pomóc ale w socket_create" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest tabela typów połączeń, a w niej typ SOCK_DGRAM, na którym wg manuala opiera się UDP i mam dziwne przeczucie że aby otrzymać resztę pakietów musisz właśnie tam szukać rozwiązania problemu ale powiedziałem tyle ile przed chwilą udało mi się wyczytać... więc nie wiem czy dobrze mówię... |
|
|
![]()
|
|
dzieki za wskazowke, zaglebiam sie w lekturze
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:41 |