![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku a.php mam funkcję. W plikach b.lang.php c.lang.php d.lang.php mam zmienne językowe.
b.lang.php: CODE $lang_b['warning'] = "Warning in b"; $lang_b['info'] = 'info in b"; c.lang.php: CODE $lang_c['warning'] = "Warning in c"; $lang_c['info'] = 'info in c"; d.lang.php: CODE $lang_d['warning'] = "Warning in d"; $lang_d['info'] = 'info in d"; A pliku a.php mam funkcje, która zależnie od danych jakie jej się poda musi wczytać zmienną językową ['warning'] albo z pliku b.lang.php, albo c.lang.php, albo d.lang.php. Idzie jakoś to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalozylem ze jezyk "c" to domyslny (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) przyklad uzycia, parametr jezyk musi byc okreslony w url plik.php?jezyk=c |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie chodzi mi o dostanie się do pliku, tylk do konkretnej zmiennej. Przypominam, że zmienne różnią się nazwą. Do tego muszę założyć, że w przyszłości będzie więcej plików.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba chodzi i to : dodajesz <?php na początku i ?> na końcu w tych plikach i wtedy include sparsuje Ci cały plik językowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale nie chodzi mi o dostanie się do pliku, tylk do konkretnej zmiennej. Przypominam, że zmienne różnią się nazwą. Do tego muszę założyć, że w przyszłości będzie więcej plików. To po co kombinujesz z różnymi nazwami plików i do tego różne nazwy zmiennej. Jeśli jest kilka wstawek na stronie w różnych językach, to ok - rozumiem, ale jeśli jeden język globalny, to po co strzelać do muchy z armaty? Klucze w tablicach są odpowiadające w plikach. Nie można zmienić nazwy zmiennych na wspólną i "regulować" zawartość poprzez include'owanie konkretnego pliku...? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 16:58 |