![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hej,
od dłuższego czasu walczę z pewnym problemem i nie mogę sobie poradzić. Otóż mam taki kod:
W rezultacie chciałbym otrzymać takie zapytanie:
Co bym jednak nie zrobił to zawsze otrzymuję powyższe zapytanie ale bez warunku timediff>86400... W sumie nie jestem pewien pierwszego parametru w $c->getNewCriterion(). Czy mógłbym prosić o pomoc w rozwiązaniu tego problemu? PS: przy okazji: w jaki sposób można podejrzeć tworzone zapytanie (poprzez echo, nie w debugerze). echo $c, echo $c->__toString() nie działa... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem zapomniałeś o dodaniu criterion'a:
Poza tym jeśli chcesz jeszcze pobrać inne kolumny to musisz dać jeszcze:
Dodam jeszcze, że u mnie nie udało się uruchomić tego zapytania. Tworzone zapytanie sprawdzisz przez:
ale bez parametrów, jeśli chcesz całe zapytanie to:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
W sumie na razie załatwiłem to zwykłym zapytaniem SQL i na razie niechaj tak pozostanie (skoro Tobie nie udało się odpalić podobnego zapytania). Niemniej jednak jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem na myśli to, że Twoje zapytanie jest błędne, ponieważ w WHERE nie można korzystać aliasu na kolumnę. Chyba, że się mylę.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:51 |