![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam np. taką treść:
Chcę z niej otrzymać w tablicy: 1. "Ala ma kota i nie ma kota <span>grubego</span> hehe". 2. "Cześć, jestem grześ". Próbowałem już wiele sposobów, jeden z nich wygląda tak, ale nie działa poprawnie:
Co zrobić abym osiągnął, to czego chcę? -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o takie coś! I tak z tego nie wyjdzie to co chcę. To wyrażenie ma być uniwersalne! tekst może znajdować się nawet pomiędzy <alama> i </alama>, a wyrażenie i tak ma działać!
-------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może lepiej strip_tags będzie lepsze.
wiesz nawet próby takiego kombinowania są obarczone pewnym błedem bo albo obetnie Ci nie ten znacznik albo wogóle. kilka prób na tym samym stringu nie dało pożądanych rezultatów. naprawdę ja bym wyciągał pregiem z tej Twojej tresci wszytsko co jest wewnatrz "div" a potem wywalił to co zbędne aby otrzymać to co zamierzone. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast wyrazenia regularnego uzyj DOM/XML?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:06 |