![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jaki macie dobry sposób na logowanie z zaznaczeniem opcji "Zapamiętaj"? Czytałem wiele na ten temat, i na forum i wyszukując i żadna metoda nie była dla mnie dobra, bo zawsze te sesje znikają :/
Mam taki kod: index.php:
ten plik includuje plik layout.php, który z kolei includuje plik log_in.php, w którym jest coś takiego:
Logowanie działa, wylogowywanie też, i wszystko pięknie... no tylko jak zrobić z tą opcją "zapamiętaj mnie"...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cookies. Zauważ, że przy zamknięciu przeglądarki sesja znika, natomiast cookie (o ile ustawisz czas ważności) zostaje. Użyj więc cookies.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to akurat prawda nie jest - sesja znika po 24 minutach przy standardowych ustawieniach.
Zamknięcie przeglądarki nie ma wpływu na sesje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hmmm, a w przypadku przekazywania identyfikatora sesji GETem?
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No i? Przebuduj logowanie tak, żeby działało jak należy (najpierw operacje, później wyświetlanie danych) a pozbędziesz się tego problemu.
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Panel logowania mam jakby na środku strony, więc przeniesienie go przed <head> nie wchodzi w grę.
Przepraszam, że zadaję takie może głupie pytania. |
|
|
![]()
|
|
Może ten przykład przybliży Ci moją koncepcję:
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ustawianie w ten sposób jest dobre, tylko panel logowania wciąż chcę zrobić niżej, to na pewno jakoś możliwe, właśnie myślę jak.
Dzięki, pokombinuję ;] Teraz widzę Ten post edytował Wieviór 8.09.2007, 12:20:21 |
|
|
![]()
|
|
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Pamiętaj, że do zmiennej $content możesz w każdej chwili dopisać cokolwiek poprzez operator .=
co spowoduje dopisanie tekstu 'lalala' na końcu zmiennej $content. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko jest pięknie, loguje się, cookie się ustawiają, tylko teraz jak wyłączę przeglądarkę i włączę znów, to owszem - sprawdzając w FireFoxie mam te wszystkie ciastka, tylko nie wiem jak się do nich odwołać z php, bo jak robię prostego:
To niestety nic nie daje :/ Ten post edytował Wieviór 8.09.2007, 12:48:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku pliku wstaw ob_start(); od tej chwili do setcookie(); możesz odwołać się w każdym momencie pliku
EDIT: Wszystko jest pięknie, loguje się, cookie się ustawiają, tylko teraz jak wyłączę przeglądarkę i włączę znów, to owszem - sprawdzając w FireFoxie mam te wszystkie ciastka, tylko nie wiem jak się do nich odwołać z php, bo jak robię prostego: To niestety nic nie daje :/ Ten post edytował b_chmura 8.09.2007, 12:52:49 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak! Ale jestem głupi!!!
Dzięki wszystkim za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:51 |