![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Robilem pare drobnych rzeczy w cakephp ale na hostingach interentowych i praktycznie zadnej konfiguracji serwera, scieżek nie trzeba było robic, wgrywałem cakephp usatwiałem połaczenie do bazy i juz chodzilo. A teraz zainstalowalem sobie na lokalnym dysku pod widnowsa Apache 2. + php 4.4.4 i + MySql 4.1.7. I po wrzuceniu cakephp i ustawieniu bazy pojawia mi sie w prawdzie ta strona startowa z komunikatem ze połaczenie jest poprawne z baza ale nie jest poparwne formatowanie całej tej strony, css nie wczytał i np jak juz konkretnie jakas strone zrobiłem i odpalam scieszke do view konretna to wywała mi bład taki zwyły ze nie ma takiej strony... O co chodzi? cos trzeba w php poustawiać? Czy cos poprzestawiać w plikach cake? pozdro haryb |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że to może być problem z mod_rewrite. Sprwadź w ustawieniach Apache'a, czy ładujesz moduł do mod_rewrite. Znajdź plik apache\conf\httpd.conf (gdzie oczywiście "apache" oznacza katalog, gdzie go zainstalowałeś
![]() Kod LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so Sprawdź, czy przed tą linijką nie ma znaku '#', bo jeżeli jest, to znaczy, że jest to komentarz i Apache nie ładuje tego modułu (po prostu usuń znaczek '#' i zrestartuj serwer). Możesz też sprawdzić, czy w katalogu: apache\modules\ masz plik mod_rewrite.so. Nie wiem, czy nie trzeba poustawiać czegoś jeszcze, ale może wypowie się jeszcze na ten temat ktoś, kto bardziej się na tym zna ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował vezyr 7.09.2007, 14:50:23 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta linijka faktycznie byla zachaszowana ale po usunięciu znaku # i restarcie serwera Apache nadal jest to samo.
pozdro haryb |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już nie bardzo wiem, co należy jeszcze ustawić - niestety, na konfiguracji Apache'a nie znam się jeszcze zbyt dobrze
![]() Kod AccessFileName .htaccess czy nie jest zakomentowana? ![]() ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
No niestety ta komende mam także aktywna w ustawieniu Apache:(
Może to cos trzeba w pliku php.ini jeszcze poustawiać - aktywować? pozdro haryb Czy ktos ma może jeszcze jakieś sugestie? Ten post edytował haryb 17.09.2007, 11:30:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:10 |