![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam formularz z polem: <input type="checkbox" value="test" name="pole6"> i teraz pytanie. jak sprawdzać w js czy to pole zostało uzupełnione ![]() znalazłem skrypt jednalk niestety strona jest używana w połączeniu z smart i znaki { } nie mogą być używane. czy jest możliwosć zrobienia tego tak aby smarty sie nie czepiały ![]() ![]() Mateusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat znaki { } nie mogą być używane. czy jest możliwosć zrobienia tego tak aby smarty sie nie czepiały Manual sie klania: Kod {literal}twoj kod z {}{/literal}
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki nie pomyślałem że to takie proste
![]() gdy pole nie jest zaznaczone to informacja się pojawia jednak formularz i tak jest wysyłany a ja nie che aby się wysyłał. poradzcie co zrobić jeszcze ![]() EDIT sprawa załatwiona. dodałem return do checkbox() w submit i po sprawie :Ddzięki i do następnego problemu ![]() //coś wam się posty mieszają po użyciu szybkiej odpowiedzi i automatycznym łączeniu postów Ten post edytował mateuszpi 3.09.2007, 14:38:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak zmodyfikowac JS, tak aby mając kilka pól checkbox w stylu:
po zaznaczeniu ktoregokolwiek z nich moznabyloby wyslac formularz, natomiast jesli nie wybrany zaden - pojawi sie alert? pzdr. PW -------------------- znalazłem takie rozwiązanie: przerobilem pare rzeczy i działa ladnie, moze sie komu przyda :
poprawka i mały hack: 1. oczywiście w poprzednim przykładzie wszystkie name checkboxów powinny wygladac tak: 2. Skrypt nie działa, jeśli znajduje się tylko 1 checkox do wyboru. dlatego można dodać do tego mały hack, a mianowicie umiescic ukryte pole o nazwie jak checkboxy:
i teraz powinno byc ok. pzdr. PW Ten post edytował cytrysek 26.03.2008, 00:26:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:23 |