![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy ktoś z forum zajmował się lub wie jak ugryźć temat wydruku paragonu na drukarkę fiskalną z poziomu przeglądarki? Czy borykał się ktoś z podobnym problemem? Nie wiem czy potrzebne są jakieś OCX do IE ew. jakieś inne "pozaskryptowe" rozwiązania. Potrzebuję takiego rozwiązania, ponieważ muszę wykonać aplikację on-line posiadającą taką funkcjonalność i nie jestem pewien czy zleceniodawcy dać odpowiedź że się "da" czy że raczej to jest niemożliwe w zakresie tej technologii. Założenie jest takie, że drukarka jest podłączona pod serwer na którym postawiona jest aplikacja, a sprzedawcy mogą realizować paragony z kilku stanowisk.
Przyznam szczerze, że nigdy nie robiłem czegoś takiego i nie wiem czy to jest realne. Jeśli tak, to jakie rozwiązania przyjęliście aby taką funkcjonalność osiągnąć ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlatwiej jest kiedy drukarka jest podpieta tam gdzie wykonuje skrypt bo puszczasz via shell() i tyle. Sam mysle o ugryzieniu tego tematu w najblizszym czasie - ale nie ukrywam ze nie jest to latwe.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:58 |