![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak przerobić skrypt lightboxa żeby pokazywał zdjęcia od razu po najechaniu na zdjęcie, a nie dopiero po kliknięciu na nie? Czy jest to w ogóle możliwe? A może użyć jakiegoś innego narzędzia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko coś takiego uzyskać. Próbowałem niedawno odpalić lightbox'a spod flasha. Niestety bezskutecznie.
Dokopałem się do wersji verylight [bez wodotrysków itp.] - ale to już nie to samo. Polecam poszukanie u konkurencji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj fragment kodu w Lightbox (lub fragmenty bo w ktorejs wersji ten fragment powtarza sie)
Kod if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){ anchor.onclick = function () {myLightbox.start(this); return false;} } zamienic na Kod if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){
anchor.onmouseover = function () {myLightbox.start(this); return false;} } -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki sens jest coś takiego stosować? Chcesz koniecznie zirytować użytkownika? Będzie musiał dokładnie omijać zdjęcia i ze strachem w oczach przesuwał kursor nad jakimś elementem graficznym w drodze do np. menu. Tego chcesz? Jeśli chce zobaczyć zdjęcie kliknie. To nie tak wiele. Zwłaszcza, że lightbox i rodzinka pozwalają tworzyć galerie co ułatwia przeglądanie grafik.
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadzam się z toba jak najbardziej empathon, ale 'NASZ KLIENT - NASZ PANNNN..". Mam nadzieję ze wybije to z glowy klientowi w subtelny sposob, bo mi to wcale się nie podoba, bo utrudnia nawigację po stronie. Ale chce mu zaproponowac alternatywe. A wiecie moze jak zrobic efekt jak na stronie
http://www.templatemonster.com/ ? Ten efekt jest o niebo lepszy. Ale probuje skopiowac skrypt ze strony i cos mi nie chce dzialac :/ Nie wiem co robie nie tak. Znacie moze jakies zrodlo do tego skryptu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:56 |