Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Lightbox ONMOUSEOVER lub coś innego
orzel100

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
jak przerobić skrypt lightboxa żeby pokazywał zdjęcia od razu po najechaniu na zdjęcie, a nie dopiero po kliknięciu na nie?
Czy jest to w ogóle możliwe?
A może użyć jakiegoś innego narzędzia?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
slafur

-----

Ciężko coś takiego uzyskać. Próbowałem niedawno odpalić lightbox'a spod flasha. Niestety bezskutecznie.
Dokopałem się do wersji verylight [bez wodotrysków itp.] - ale to już nie to samo.
Polecam poszukanie u konkurencji.
+Quote Post
zbig

-----

Sprobuj fragment kodu w Lightbox (lub fragmenty bo w ktorejs wersji ten fragment powtarza sie)
Kod
if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){
                anchor.onclick = function () {myLightbox.start(this); return false;}
            }

zamienic na
Kod
if (anchor.getAttribute('href') && (relAttribute.toLowerCase().match('lightbox'))){
                anchor.onmouseover = function () {myLightbox.start(this); return false;}
            }

--------------------
Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
+Quote Post
empathon

-----

A jaki sens jest coś takiego stosować? Chcesz koniecznie zirytować użytkownika? Będzie musiał dokładnie omijać zdjęcia i ze strachem w oczach przesuwał kursor nad jakimś elementem graficznym w drodze do np. menu. Tego chcesz? Jeśli chce zobaczyć zdjęcie kliknie. To nie tak wiele. Zwłaszcza, że lightbox i rodzinka pozwalają tworzyć galerie co ułatwia przeglądanie grafik.

--------------------
Goldenline: Łukasz Rodziewicz
+Quote Post
orzel100

-----

zgadzam się z toba jak najbardziej empathon, ale 'NASZ KLIENT - NASZ PANNNN..". Mam nadzieję ze wybije to z glowy klientowi w subtelny sposob, bo mi to wcale się nie podoba, bo utrudnia nawigację po stronie. Ale chce mu zaproponowac alternatywe. A wiecie moze jak zrobic efekt jak na stronie
http://www.templatemonster.com/ ?
Ten efekt jest o niebo lepszy. Ale probuje skopiowac skrypt ze strony i cos mi nie chce dzialac :/ Nie wiem co robie nie tak. Znacie moze jakies zrodlo do tego skryptu?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:56