![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie
No i wyświetla się błąd Fatal error: Cannot use in /virtual/s/y/moja.strona.pl/user.php on line 8 Chciałbym aby była możliwość usera poprzez adres np. user.php?u=webking1 no i by się wyświetlił jego login No ale wyświetla się błąd czy mógł by ktoś mnie poprawić z góry dziękuje za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pszenoszę na Przedszkole. Ten kod to jakieś bzdury.
Zacznij od samego zera bo widać, że nawet podstaw nie znasz. $_GET['u'] == $user[] - porównujesz zmienna typu String do tablicy. Nic dziwnego, że nie działa. Jeśli chcesz sprawdzić czy podana wartośc znajduje sie wśród innych wartości skorzystaj z in_array() |
|
|
-Suh- |
![]()
|
Goście ![]() |
wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem byloby np.
przy czym wczesniej w programie deklarujesz co ma byc przekazywane w odpowiednim momencie w zmiennej 'u' - czyli ktory element tej twojej tablicy ma byc kiedy uzyty. bo raczej nie wyobrazam sobie zeby jakis uzywkownik pisal w adresie ?u=xxxxx (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
--Grzegorz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A czy w takim wypadku dałoby się połączyć to, co znajduje się za znakiem "=" z wartością z bazy danych MySQL?
Np. baza danych sklepu z rybkami zakłada istnienie rybek żółtych ("1" w polu "id_rodzaju" w MySQL), niebieskich (id_rodzaju = 2) i czerwonych (id_rodzaju = 3). No i każda z rybek znajdujących się w sklepie miałaby przyporządkowane któreś z tych "id_rodzaju". Jak to zrobić, żeby dało się wyświetlić wszystkie rybki danego koloru / rodzaju na podstronie ...php?id_rodzaju=x Tzn. czy da się połączyć tę samą zmienną (np. $kolor) jednocześnie z parametrem WHERE w poleceniu SELECT, jak i fragmentem adresu URL? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam, Grzegorz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pamiętaj o przefiltrowaniu elementów przesyłanych getem (mysql_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) Ten post edytował phpion.com 29.08.2007, 12:33:19 |
|
|
--Grzegorz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pamiętaj o przefiltrowaniu elementów przesyłanych getem (mysql_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) Działa! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję bardzo. G. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:18 |