![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam na stronie kilka generowanych selectów w php nie wiem ile .. ich liczba moze byc rozna.
Jak zrobić validacje tych pol wszystkie trzeba wybrać jezeli sie tego nie zrobic wyskoczy komunikat alter prosze wypelnic pola formularza .. czy cos koło tego ? wie moze ktos jak to wykonac |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak to jest dokładnie zrobione, ale są odpowiednie gotowe skrypty w JS ( jednego z nich używam - jak przegrzebie swoje kody to dam w Edycie jego nazwę ) który pozwala na sprawdzanie czy select został wybrany korzystając z nazwy klasy danego selecta.
Kilka przykładów : Musi być wybrana inna opcja niż pierwsza. Musi być wybrana jakakolwiek opcja Kody mam, jeżeli chcesz wyśle Ci na emila i będziesz mógł popatrzeć jak to działa .. albo wykorzystać gotowca. W php będziesz mógł generować selecty z odpowiednimi class="" i będziesz mógł w ten sposób sterować walidacją. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce mi sie pisac gotowego skryptu ale naprowadze Ciebie:)
Proste co nie:) ? a ty wiecej wlasciwosci do manipulacji: http://www.comptechdoc.org/independent/web...javaselect.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:12 |