![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam tabelkę, do której wczytuję elementy z bazy sql. Teraz chciałem sobie zrobić coś takiego, że w jednej kolumnie tabelki jest pole opcji (type="radio"), a pod tabelką przycisk Wykonaj. I ma to działać na takiej zasadzie, jak zaznaczę pole i kliknę wykonaj, to wykonuje mi zapytanie mysql. Z pierwszymi dwoma zadaniami się uporałem tzn. pole opcji w tabelce i przycisk poza nią, lecz w żaden sposób mi to nie działa. Czy potrzebne są do tego formularze. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lape chyba do konca o co chodzi... ale wydaje mi sie ze formularz jest niezbedny - tak czy siak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie może to zbyt nieczytelnie napisałem.
Chodzi o to, ze chcę zaznaczyć pole opcji i jak kliknę w przycisk wykonaj, to żeby wykonywało zapytanie mysql dla konkretnego rekordu w bazie. Jak coś takiego zrobić, bo ja już próbowałem na wszystkie sposoby (przynajmniej te, które znam) i nic nie dawało rezultatu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz kod który nie do końca działa to go przedstaw, ktoś może zauważy i poprawi błąd. Pamiętaj o BBcode. Twój problem można rozwiązać na kilka sposobów. Nie wiem jak przesyłasz wartość z pota radio do zapytania a wszystkich możliwości nie ma sensu przytaczać, zatem - pokaż kod.
Łukasz |
|
|
![]()
|
|
funkcja, która jest pobiera dane z bazy
Plik, który jest odpowiedzialny, za wykonanie formularza
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domysle pole może być tylko jedno więc przed wykonanuiem zapytania
wykonaj jeszcze zapytanie
Może to nie jest odpowiedź na twoje pytanie ale dobra rada ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PanGuzol:
A mozesz wyjasnic po co sie wykonuje takie zapytanie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PanGuzol: A mozesz wyjasnic po co sie wykonuje takie zapytanie? Na podstawie tego pola wstawiany jest parametr checked w formularzu, jeśli kilka rekordów będzie miało taką wartość to kilka pól w formularzu będzie miało ten parametr. A więc zanim zostanie zmieniona wartość dla nowego domyślnego pola powinien wszystkim rekordom ustawić wartość tej kolumny na 0. |
|
|
![]()
|
|
dzieki : - )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:56 |