![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakiś odpowiednik funkcji str_replace w JS?
Potrzebuję tego, aby zamienić Polskie literki na unikody przed wysłaniem formularza ale nie chodzi mi o funkcję escape() tylko tak, żeby zmieniało np. ó na ó albo ą na Ą i to koniecznie przed wysłaniem bo wysyłam Ajaxem i właśnie coś się przez to psuje, więc może jest już jakaś taka gotowa funkcja? Narazie dałem escape przy wysyłaniu i unescape przy wyświetlaniu ale to za dużo kodu dodatkowego, więc proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź, ale pojawiło się kolejne pytanie, mianowicie jak tam upchnąć tablicę?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Bo niestety nie działa tak jak w zwykłym str_replace że daje się poprostu dwie tablice... Może jakiś odpowiednik foreach? EDIT: OK JUŻ SOBIE PORADZIŁEM. Jeżeli kogoś zainteresowało by rozwiązanie (użyłem poprostu pętli for):
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odp! Ten post edytował gilbo 8.08.2007, 10:22:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:06 |