![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce sie zorientowac jaki bylby koszt wykonania portalu gdzie dostepne byly by wszystskie rodzaje polaczen w Polsce tzn PKP, PKS, lokalni przewoznicy. Dzialalo by to na zasadze podaje np Poznan - Warszawa, dzien, godzine i w wyniku mam wszystkie rodzaje polaczen dzieki ktorym zrealizuje podana trase. Do tego doszly by informacje o waznych miejscach w miastach na trasie.
Pozdrawiam i wielkie dziekuje za kazde info. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A posiadasz takie dane? Największa trudność to zdobycie danych do prezentacji.
Jeśli tego nie masz i nie masz na to perspektyw to możesz zapomnieć o projekcie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakladam ze przewoznicy ktorzy byliby zainteresowani sami beda dostarczali aktualne rozklady. Bardziej na ten moment chodzi mi o to ile moze kosztowac zlecenie wykonania czegos takiego i jak dlugo trwalaby relizacja portalu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To podpowiem Ci tylko tyle żebyś przestał liczyć i sam o to zadbaj.
Wszystko zależy od danych, ich formatu, ... etc, wszystko się kręci wokoło nich. Sam musisz o to zadbać, zebrać te dane od firm, wprowadzić standard zrobić bazę, albo takie dane kupić. Nie wiem. Dlaczego ktoś miałby Ci dać te dane? I co zrobisz jak jedni Ci przeslą w pliku .doc a inni w ładnym .xml? Sporo pracy i przede wszystkim rozmyślań przed Tobą. W sumie to zamykam, na forum.php.pl nie prowadzimy wycen. Podtrzymałem ten wątek bo byłem ciekaw tych danych. Na pytania takie jak: Cytat (...) ile moze kosztowac zlecenie wykonania czegos takiego i jak dlugo trwalaby relizacja portalu nikt Ci nie odpowie bez szczegółowej, precyzyjnej specyfikacji.Pomyśl co by Ci powiedział mechanik samochodowy gdybyś przez telefon go zapytał lakonicznie: "Panie, samochód mi się zepsół, ile będzie kosztować naprawa?" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 18:42 |