![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z odpowiednim wyświetlaniem dni w kalendarzu. Wszystkie dni wyświetlają się od poniedziałku =/ to samo tyczy się następnych i poprzednich miesięcy wszystkie zaczynają się tak samo.
Może ktoś pomóc?? Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza komórka w tabeli kalendarza jest u ciebie zawsze I dniem miesiąca, więc zawsze kalendarz zacznie się tak samo.
Sugeruje zmienić sposób wyświetlania dni w kalendarzu, nie wyświetlaj dni miesiąca, tylko dni tygodnia i odpowiednio zwiększaj liczbę dnia miesiąca. początek: poniedziałek, sprawdzasz czy 1 danego miesiąca to poniedziałek, jeśli nie, to przesuwasz się na wtorek wtorek, sprawdzasz czy 1 danego miesiaca to wtorek, jesli nie, to przesuwasz się na środę itd... jeśli dany dzień to 1 danego miesiąca, to lecisz dalej... i tak wszystkie dni... brzmi skomplikowanie, ale kod zapewne jest prosty. Ja bym się za to tak zabrał. Zawsze możesz zerknąć na jakiś gotowy kalendarz, i zobaczyć jak to jest tam rozwiązane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz funkcje która keidys napisałem...
Generuje tablice zawierająca 42 znaczniki czasu. Działa to na wzór typowych kalendarzy np. systemowego z Windows. 42 znaczniki czasu bo wyświetlane jest 6 wierszy po 7 dni...oczywiscie miesiac moze mieć max 31 dni więc pozostałe są uzupełnione z miesiąca poprzedniego i miesiąca nastepnego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze przyznam iż bardzo ciekawa funkcja. Można korzystać w komercyjnych projektach ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak...jesli zostawisz mi pod drzwiami papierowa torbę z milionem dolarów w nieznaczonych jednodolarówkach:)
|
|
|
![]()
|
|
Twoje drzwi to te brązowe ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:50 |