![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Jeśli przez php polacze sie z mysql, to czy połączenie bedzie trwalo tylko do zakonczenia dzialania skryptu? Czy na następnej stronie trzeba znów umieszczac skrypt polaczenia? Aha, i czy mozna polaczyc sie z 2 bazami danych jednoczesnie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
1. tak chyba ze użyjesz pconnect
2. wszędzie gdzie chcesz dostęp do mysqla musisz sie z im połączyć itp 3. można z iloma chcesz tylko podczas dawania zapytań musisz podać w mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual parametr którego połączenia ma użyć. PHP samo z siebie nic nie pamięta jak skrypt kończy działanie to wszelkie wyniki jego pracy znikają (pomijając ze je zapiszesz itp). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, zawsze jestescie niezawodni.;d
A moglbys mi podac przyklad takiego polaczenia mysql_query razem z parametrem polączenia?(jestem poczatkujacy i nigdy sie nie spotkalem, moze chodzi o 'USE nazwa_bazy'?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jak głosi manual:
resource mysql_query ( string $zapytanie [, resource $identyfikator_połączenia [, int $typ_wyniku]] ) czyli
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:12 |