![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Problem polega na tym że w Firefosie jeśliwewnętrzny div ma w CSS ustawiony parametr float to wyskakuje on z diva nadrzędnego. Tzn rodzic nie otacza już diva-dziecka -- wysokość rodzica w takim przypadku wynosi 0px; Powoduje to wiele problemów i sprawia ze wiecej przeklinam i palę ![]() ![]() -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tylko Firefox (Gecko) zachowuje się poprawnie, ale także Presto i KHTML. Jedynie Trident jest ułomny i nie rozumie floatu.
Jeśli chcesz, aby floatowany element miał wpływ na wysokość rodzica, przypisz rodzicowi overflow auto. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dodać nic ująć poprostu działa teraz pięknie
![]() ![]() Edit: No może z tą różnicą że w niektórych przypadkach powoduje, pojawienie sie suwaków... Jak rozumiem nie ma innej możliwości ? Ten post edytował Black-Berry 22.07.2007, 09:41:51 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dodać nic ująć poprostu działa teraz pięknie ![]() ![]() Edit: No może z tą różnicą że w niektórych przypadkach powoduje, pojawienie sie suwaków... Jak rozumiem nie ma innej możliwości ? Hm, suwaki nie powinny się raczej pojawić. Jak stworzyłeś przypadek gdzie pojawiły się? Można zrobić to też za pomocą clear both. Kod <div> <div style="float:left;"> jakiś tekst </div> <div style="clear: both;"></div> </div> P.S. Nie rób EDIT'ów w celu dodania nowego pytania, bo ja czytałem pierwszą wersję postu i gdyby nie przypadek, nie wrócibym tutaj :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:02 |