![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Już dość dawno słyszałem o PDO czy PHP Data Object systematyzującym połączenia z bazami danych. Ale dopiero jakiś czas temu się tym zainteresowałem, i próbuję to wdrożyć do wsoich aplikacji mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy jest jakaś książka, która opisuje tylko PHP 5 w ujęciu obiektowym. 2. W jaki sposób wykonać wielokrotne CREATE TABLE za pomocą exec. 3. Jak dużo serwerów w sieci posiada włączone PDO, bo jest to problem przerzucić się na PDO i mieć później problem z umieszczeniem tego gdzieś w sieci... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 3 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: self::display() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Już dość dawno słyszałem o PDO czy PHP Data Object systematyzującym połączenia z bazami danych. Ale dopiero jakiś czas temu się tym zainteresowałem, i próbuję to wdrożyć do wsoich aplikacji mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy jest jakaś książka, która opisuje tylko PHP 5 w ujęciu obiektowym. 2. W jaki sposób wykonać wielokrotne CREATE TABLE za pomocą exec. 3. Jak dużo serwerów w sieci posiada włączone PDO, bo jest to problem przerzucić się na PDO i mieć później problem z umieszczeniem tego gdzieś w sieci... ad 1) nie widziałem, o PDO w j.polskim znajdziesz w: - PHP Solutions z 2005 roku (nie pamietam nr) - parę słow w "PHP Programowanie obiektowe" ad 2) w linkach o SPL (Standard PHP Library na php.net) cos o tym było ad 3) wymagane jest PHP5 im wyższe tym lepiej, tu niestety musisz poszukać po ofercie hostingowej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:00 |