![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Niedawno przeszłem na php5 i mam juz problemy... mam problem z include bo w php4 bylo tak
i on includował plik który znajdował sie folder wcześniej a w php5 nie działa tak. Może ktoś podać jak to zrobić ? Nie znam php5 przeszłem na tą wersje ponieważ mam pare skryptów które potrzebują php5 ![]() Pozdrawiam -------------- Aha jeszcze jedno "URL file-access is disabled in the server configuration" nie moge tak
Ten post edytował ChowiX 19.07.2007, 22:17:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy plik php w którym includujesz znajduje się na innej subdomenie niż ten includowany?
Ten post edytował deirathe 20.07.2007, 00:06:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zamiast
to
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chodzi mi o to, żeby zrobić zeby zincludowało mi folder wczesniej
Przykład : Jestem na stronie www.nazwa.pl/nazwa/ plik który chce zincludować jest na www.nazwa.pl wiec musze zincludować plik który jest folder wczesniej nie moge zincludować podająć całej scieżki (http://www.nazwa.pl/plik.php) ponieważ mam poblokowane funkcje "URL file-access is disabled in the server configuration" Wiec ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź prawa dostępu do tego pliku
|
|
|
![]()
|
|
OMG...
Pacz mam strone www.nazwa.pl/costam/index.php w tym pliku jest <? include('../plik.php'); ?> czyli chce zincludować plik (www.nazwa.pl/plik.php) do strony www.nazwa.pl/costam/index.php UZYWAM PHP5 i nie wiem czy to poprawnie bo wyskakują błąd poprostu w tej linijce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest poprawne. Prawdopodobnie niedziałanie jest winą dziwnych zabezpieczeń w pliku php.ini albo .htaccess
-------------------- Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem... kupiłem konto hostingowe z PHP 5 i... include nie działa...
Jeśli ktoś może mi napisać co krok po kroku mam zrobić...? jestem początkujący i nie bardzo wiem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobny problem... ALE NIE TAKI SAM!
Mój jasnowidz ma wolne z powodu epidemii grypy! Prosimy więc o szczegóły. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No dobra. Co mam Ci więcej napisać?
Po prostu wgrywam pliki na hostsms.pl (do katalogu public_html). Na serwerze jest PHP 5. funkcja INCLUDE nie działa. Natomiast na yoyo.pl (Z PHP 4) te same pliki działają. Nie wiem co jeszcze mam napisać. PS nie ma żadnej epidemii [edit] Znalazłem coś takiego: Pliki .php domyślnie interpretowane są przez PHP5, można to jednak zmienić tworząc w katalogu public_html plik .htaccess o zawartości: AddType php4-cgi .php Wówczas wszystkie pliki .php (oraz .php4) będą interpretowane przez PHP4. zrobiłem tak ale funkcja INCLUDE nadal nie działa. Ten post edytował grabek93 16.10.2010, 12:00:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To napisz przynajmniej czym objawia się to niedziałanie, może jakieś błędy?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Nie ma błędów. Po prostu... kod jakby się nie ładuje.
Tzn że usunięcie "include" daje dokładnie ten sam efekt co kod z "include". Po prostu funkcja się nie wczytuje. Zresztą co ja Ci będę mówił: www.przerwa.hostsms.pl Powinno wyświetlić się menu i prawa kolumna. Nie ma nic ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
no nie działa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
INCLUDE to instrukcja, nie funkcja!
include Powinno być tak:
lub, jeśli nie działa:
Działa teraz? -------------------- Darmowe e-booki (kliknij tutaj) ------------------------------------------------------------ Zapunktuj (kliknij tutaj) <--- Zarejestruj się i zobacz! Darmowe doładowania telefonu, Eurogąbki itp. ------------------------------------------------------------ PHP 5, CSS 2.1, xHTML 1.1, JavaScript 1.7 |
|
|
![]()
|
|
Dobrze. INSTRUKCJA.
Nie działa. pliki są w jednym katalodu. NA INNYM SERWERZE WSZYSTKO DZIAŁA. TU PROBLEM NIE JEST W KODZIE BO ON JEST DOBRY [edit] problem raczej jest... na serwerze. Przeczytałem gdzieś że w pliku PHP.INI należy ?włączyć? f. globalne (ustawić glob $welcome). nie wiem jak mam to zrobić bo to raczej tu jest problem. (ps nie mam pliku PHP.ini na serwerze). To może jednak ktoś wie co mam zrobić? ![]() Ten post edytował grabek93 17.10.2010, 19:30:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wklej linijkę która inkluduje ten plik który Ci się nie wczytuje.
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() Dzięki wszystkim za pomoc ![]() Przegapiłem jedną rzecz. Że rozszerzenie miałem html... ;/ (z przyzwyczajenia źle zapisałem). Wystarczy je zmienić i wszystko śmiga ![]() Dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:22 |